T-Systems komt met Cloud Integration Center

Centrale toegang tot diverse cloud-diensten verhoogt veiligheid organisaties

 Vianen, 24 februari 2014T-Systems breidt zijn Enterprise Marketplace uit met een Cloud Integration Center. Met deze verbeterde IT-omgeving beheren zakelijke klanten diverse private en public cloud-omgevingen op één plek. Ook biedt deze oplossing de mogelijkheid om public cloud-applicaties eenvoudig naar de veilige private cloud te verplaatsen en te integreren met de bestaande IT-oplossingen. T-Systems presenteert het Cloud Integration Center voor het eerst tijdens de CeBIT 2014.

Grip op “Shadow IT”
‘We bieden onze klanten hiermee een portal aan, waarmee zij hun cloud-diensten optimaal kunnen beheren. Dit verlaagt hun IT-kosten en zo worden beveiligingsrisico’s, die ontstaan door het gebruik van zogenaamde shadow IT, beperkt,’ zegt Jerry Boezel, Managing Director bij T-Systems in Nederland. “Uit recent onderzoek blijkt dat 32 procent van de afdelingen van grote bedrijven al verschillende cloud-diensten gebruikt, zonder dat de IT-manager daarvan op de hoogte is. Het beheren van deze shadow IT is dan ook zeer lastig voor bedrijven.”

CIO’s hebben nu de mogelijkheid deze trend een halt toe te roepen door deze cloud-diensten via het centrale Cloud Integration Center aan te bieden. Hiermee bieden ze hun medewerkers eenvoudig toegang tot de benodigde cloud-diensten en wordt de organisatie beschermd tegen onveilige public cloud-oplossingen. Het Cloud Integration Center van T-Systems beheert de gehele cloud-infrastructuur voor zijn klanten en integreert ook standaard accorderings- en orderprocessen.

Iaas, SaaS en PaaS centraal toegankelijk
Naast Infrastructure-as-a-Service (IaaS) is het via het Cloud Integration Center mogelijk om software-appliances, door T-Systems beheerde applicatiediensten,  en SaaS-oplossingen centraal aan te bieden. De kosten worden op basis van het daadwerkelijke gebruik van de klant berekend. Nieuw binnen het Cloud Integration Center is de Platform-as-a-Service (PaaS)-oplossing. Dit is een OpenShift-oplossing, dat softwareontwikkeling via verschillende methoden mogelijk maakt, zonder dat bedrijven hoeven te investeren in een eigen IT-infrastructuur of softwareomgeving. Het stelt gebruikers in staat om snel hun eigen flexibele ontwikkelomgeving in te richten. T-Systems levert deze dienst vanuit hun zeer veilige datacenters.

T-Systems presenteert het Cloud Integration Center tijdens de CeBIT in Hannover van 10 tot 14 maart 2014 in hal 4.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: