Melexis ontwikkelt toekomstige auto-elektronica met Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform

3DEXPERIENCE-technologie helpt ‘micro-elektronica’-fabrikant voor automobielindustrie alle productinformatie te managen

Maarssen, 27 februari 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat Melexis de efficiency van haar engineeringteams in acht R&D-centra heeft verhoogd. Dit doet het bedrijf met de ENOVIA DesignSync applicatie van het 3DEXPERIENCE-platform. Melexis is een pionier op het gebied van programmeerbare lineaire Hall-sensoren. Tijdens een van de eerste projecten na de implementatie heeft men de samenwerking al zoveel kunnen verbeteren, dat de doorlooptijd met anderhalve week is verkort.

Semi-conductors voor de automobielindustrie
Melexis is al 25 jaar een engineering-innovator, gespecialiseerd in geavanceerde, geïntegreerde halfgeleideronderdelen voor de automobielindustrie. De elektronicaproducten van dit bedrijf verminderen het brandstofgebruik, verlagen de emissies en verhogen de veiligheid van auto’s, trucks en andere voertuigen. De beslissing om DesignSync te implementeren, is gebaseerd op meerdere doelstellingen. Hieronder valt het jaarlijks toenemend aantal engineeringopdrachten, het verkorten van de ontwikkeltijd met minder aanpassingen en een efficiëntere inzet van belangrijke engineers.

ENOVIA DesignSync
Als oplossing voor de engineering-uitdagingen heeft Melexis de ENOVIA DesignSync software gekozen. Dat is een veelgebruikte toepassing om de samenwerking en het informatiemanagement in de halfgeleiderindustrie te verbeteren. Bij Melexis wordt die software nu door ruim honderd engineers in acht R&D-centra in de wereld gebruikt. Daarmee heeft het bedrijf de time-to-market met tien procent kunnen verkorten, het aantal aanpassingen kunnen verlagen en de opbrengst verhoogd.

‘Zero distance’-strategie
“De selectie en implementatie van Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-technologie maakt deel uit van onze ‘zero distance’ strategie”, vertelt Steven Aerts, teamleider CAD. “Door onze engineers in de hele wereld te voorzien van ENOVIA DesignSync voor samenwerking en communicatie, kunnen virtuele teams hechter samenwerken bij het ontwikkelen van duurzame innovaties voor onze klanten. Kort na het implementeren van de ENOVIA-applicatie hebben wij het platform al gebruikt voor een kritisch project, waaraan teams vanaf verschillende locaties in de wereld hebben samengewerkt. Omdat de teamleden alle informatie realtime konden delen, hebben zij niet alleen de doorlooptijd verkort, maar ook beter proactief alle onderdelen ontworpen. Het platform zorgt er namelijk tevens voor dat onze engineers hun specialistische kennis beter met elkaar kunnen delen.”

Automobiel- en halfgeleiderindustrie
“De automobiel- en halfgeleiderindustrie zijn uitdagende markten met toenemende internationale concurrentie en de behoefte om voortdurend te blijven innoveren”, zegt Stephen Chadwick, Managing Director North Europe bij Dassault Systèmes. “Met het 3DEXPERIENCE-platform en de ENOVIA DesignSync applicatie helpen wij zowel de fabrikanten als hun toeleveranciers in deze markten om hun producten en projecten tijdens de hele levenscyclus efficiënter te managen.”

Inmiddels gebruiken al dertien van de vijftien grootste semiconductorbedrijven in de wereld ENOVIA Synchronicity DesignSync. Het is een open en flexibel schaalbare applicatie voor samenwerking en communicatie in de halfgeleiderindustrie, ontwikkeld om de efficiency te verbeteren en risico’s tijdens het ontwerpen en de productie te verlagen. Meer informatie is te vinden op: http://www.3ds.com/products-services/enovia/products/enovia-v6/synchronicity-designsync/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: