DCIM-markt kan leren van het succes van House of Cards

Data Center Infrastucture Management (DCIM) is, met name in de toekomst, onmisbaar voor datacenterbeheer blijkt uit onderzoek van Forrester. Momenteel is de implementatie van DCIM-software te complex en te tijdrovend om goed te functioneren.

Van de unieke streamingdienst Netflix kan de datacenterbranche veel leren. Geheel uniek heeft Netflix 100 miljoen geïnvesteerd in de serie House of Cards, om deze vervolgens alleen online te plaatsen en niet via de klassieke televisiekanalen. Door de serie via de streamingdienst aan te bieden, bepaalt de kijker zelf het moment om de serie te bekijken. De serie werd hierdoor enorm populair.

Het succes van de vrije keuze voor de consument kan worden vertaald naar de klanten in de DCIM-markt. Het traditionele aanschafproces van software staat hier haaks op. Het verkopen van oplossingen en diensten in modulevorm kan een nieuw businessmodel opleveren in de toekomst ,waardoor er beter wordt ingespeeld op de behoefte van de klant.

Hoofdrolspeler van de serie Kevin Spacy vermelde onlangs dat de platenindustrie deze kans heeft laten liggen. Bij televisie heeft Netflix de eerste stap gezet. Het is daarom nu essentieel om beter inzicht te krijgen in de wensen van de klant. Bij Schneider Electric is er al veel kennis over de klant. Schneider Electric biedt DCIM-software aan in verschillende modules. Deze stap is essentieel om de belofte dat DCIM de oplossing is voor datacenterbeheer waar te maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: