De ene (digitale) kaart is de andere niet

Petje af! Wat Google de afgelopen jaren gedaan heeft voor het populariseren van digitale kaarten is ongelooflijk. Er zijn nauwelijks meer websites te vinden waar de adresgegevens van het bedrijf niet via een link naar Google Maps wordt gevisualiseerd. Om van navigatie nog maar te zwijgen.

Niet alleen heeft Google het zoeken naar de juiste straat voor veel automobilisten veel gemakkelijker en bovendien gratis gemaakt, maar tegelijkertijd zien we ook steeds meer toeristen door de straten van Amsterdam of Parijs dwalen met niet veel meer dan een smartphone als wegwijzer. Het fenomeen ‘locatie’ heeft hiermee een enorme impuls gekregen.

Voor bedrijven biedt dit grote kansen. Aan veel bedrijfsgegevens zit namelijk een locatiekenmerk. Een verkoop vindt op een bepaald adres plaats. Een onderhoudsbeurt voor een machine is gebonden aan een locatie. Een storing of een incident kan gekoppeld worden aan adresgegevens. Zelfs ip-adressen zijn aan een locatie te koppelen.

Lees het hele artikel van Frits van der Schaaf, Director Business Development bij Esri Nederland op Computable: http://www.computable.nl/artikel/opinie/business_intelligence/5022504/1277145/de-ene-digitale-kaart-is-de-andere-niet.html#ixzz2vkxqEY4Z

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: