Human 2 Human

De markten Business-to-Consumer (B2C) en Business-to-Business (B2B) kennen we allemaal. Maar communiceren we in beide gevallen niet gewoon van mens tot mens? En zijn de meest waardevolle connecties niet onze persoonlijke verbindingen tot elkaar? We moeten ons verplaatsen in de consument, de klant of de partner, want dat zijn wij zelf ook. Liever spreek ik daarom van Human-to-Human (H2H).

Merken willen graag opvallen. Maar de boodschap in massareclame lijkt steeds gecompliceerder, technischer en doordachter te worden. De ruis tussen zender en ontvanger is te groot en potentiële klanten begrijpen het niet meer. Dit vergroot hun afstand tot je organisatie. Klanten hebben daarnaast steeds meer in te brengen. Via social media, mobile en online communities zijn zij dan ook veel intensiever betrokken en bedrijven moeten op die nieuwe positie inspelen. De klant is meer dan koning.

Lees hier het hele verhaal op Marketing Tribune van Ingeborg van Beusekom, Sr. Marketing Communications Manager & PR bij SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: