Waar ben je nog veilig voor hackers?

Cyberaanvallen worden over het algemeen vooral geassocieerd met landen uit Oost-Europa en Azië. Vorig jaar werd echter de website www.sicherheitstacho.eu gelanceerd. Hierop kan men realtime volgen waar de meeste aanvallen op Duitse doelen vandaan komen. Wat bleek? Amerika voert veruit de boventoon met op dit moment 3,3 miljoen aanvallen. Maar ook Nederland is met ruim zestigduizend aanvallen een van de grootste digitale vijanden van Duitsland.

Nederland schijnt dan ook in de top drie van populairste landen voor cybercriminelen te staan. Door de goede internet-infrastructuur zouden hackers graag hun malware in Nederland aan de man brengen. Daarnaast is de kans om gepakt te worden in Nederland relatief laag wegens privacywetten. Opsporingsdiensten kunnen niet zomaar bij alle burgers rondneuzen. Alleen de VS en de Britse Maagdeneilanden zijn nog aantrekkelijker voor cybercriminelen dan Nederland.

Lees hier de rest van het artikel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: