Game of Tweets

 

Game of Thrones is momenteel een van de populairste series. Dit is ook te merken op Twitter. De afgelopen 24 uur verschenen er 493.500 tweets over Game of Thrones. Even ter vergelijking: over acteur Mickey Rooney, die gisteren overleed, waren dit ‘slechts’ 198.000 tweets. Tijdens de uitzending van de serie gisteravond op HBO twitterden de meeste mensen hierover. Maar liefst 95.000 tweets in één uur.

tweet1

Sinds 1 maart verschenen er 1.69 miljoen tweets over Game of Thrones. De hashtag #GamesofThrones is veruit het populairste boven hashtags als #TaketheThrone, #BringDowntheKing, #WinterisComing and #TwoSwords. De fans bombarderen Twitter met theorieën, voorspellingen en outfit-ideeën.

Tweet2Wie twittert er dan zoveel over deze populaire serie, waarvan gisteren het vierde seizoen is begonnen in Amerika? Uit onderzoek van Crimson Hexagon blijkt dat de kans 24 keer groter is dat deze twitteraars (vergeleken bij andere Twitteraars) ook van Star Trek houden. De kans is 17 keer groter dat ze interesse hebben in sciencefiction. En de kans is dertien keer groter dat ze ook fan zijn van Doctor Who. Daarnaast hebben opvallens veel fans, bijna de helft, een zwak voor comedy. Ook heeft 42 procent iets met religie en spiritualiteit.

Wil je als marketeer actueel zijn en een groot publiek bereiken? Met de juiste hashtags tijdens een aflevering van Game of Thrones krijg je ze op het puntje van hun stoel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: