Schneider Electric partner Duurzaam Gebouwd

Hoofddorp, 8 april 2014Schneider Electric voert al jaren een succesvol duurzaamheidsbeleid en deelt onder meer kennis via de Energy University. Een partnership met Duurzaam Gebouwd is een logische vervolgstap. ‘De bouwkolom moet transparanter durven te zijn. Onderdeel van transparantie is intensiever met elkaar samenwerken en kennis durven te delen. Alleen op die manier zal de bouwsector een nieuwe impuls krijgen’, aldus Marcel Snijders, Algemeen Directeur van Schneider Electric.

Schneider Electric is onlangs partner geworden van Duurzaam Gebouwd. Het platform voor kennisdeling en samenwerking voor het bevorderen van duurzame bouw is volgens Schneider Electric een goede aanvulling op de duurzame businessstrategie van het concern.

Energy University
Schneider Electric erkent al jaren het belang van samenwerking en kennisdeling binnen de bouw. Het bedrijf heeft zelf ook al een aantal initiatieven hiervoor opgezet. Denk hierbij aan de Energy University: een gratis kennisinstituut waar belanghebbenden kennis over energie en energiebesparing up-to-date kunnen houden. Een ander voorbeeld is het College of Data Centers, waarbij datacenterprofessionals gratis kennis krijgen over het inrichten en goed onderhouden van rekencentra.

 Nieuwe kansen voor de bouw
‘De praktijk heeft geleerd dat met name in kantoren en winkels het implementeren van besparende maatregelen nog veel ruimte voor verbetering biedt, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric. ‘Nieuwe gebruikers of bestaande huurders die een contract verlengen, verwachten van het pand een goed energielabel, een hoge kwaliteit en veel comfort. Daarnaast is het van belang dat het energieverbruik inzichtelijk is. Dit biedt ook weer veel nieuwe kansen voor de bouwsector, want inzicht in verbruik levert een besparing op. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan met het meten en analyseren van data, onder andere in ons eigen kantoor. Die kennis stellen wij graag beschikbaar. Duurzaam Gebouwd is hiervoor een goed en professioneel platform’, stelt Marcel Spijkers.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: