WatchGuard introduceert APT Blocker

Oplossing beschermt tegen Advanced Persistent Threat Managementen zero-day malware
via sandbox in de cloud

Den Haag, 8 april 2014WatchGuard Technologies introduceert APT Blocker: een nieuwe oplossing voor Advanced Persistent Threat Management. De oplossing biedt real-time inzicht in Advanced Persistent Threats en beschermt binnen enkele minuten tegen deze APT’s. APT Blocker identificeert verdachte bestanden en stuurt deze naar een sandbox in de cloud, waar ze worden getest door een geavanceerd emulatiesysteem voor het detecteren van APT’s en zero-day malware.

In het verleden waren APT’s alleen gericht op overheden en grote ondernemingen, die hun kritische infrastructuren een prooi zagen worden van bedreigingen zoals Stuxnet en Duqu. Maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en APT’s vallen nu ook kleinere organisaties aan, met dezelfde verwoestende gevolgen. “Omdat de meeste slachtoffers helemaal niet anticiperen op een APT-aanval, zijn ze niet afdoende beschermd. Ze vertrouwen volledig op antivirus-software en dat maakt ze uiterst kwetsbaar,” zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. Dergelijke software is namelijk gebaseerd op signatures en de meeste moderne malware kan die gemakkelijk omzeilen. Dat impliceert dat antivirus-software prima bescherming biedt tegen bekende bedreigingen, maar niet tegen onbekende. APT Blocker stuurt daarom verdachte bestanden naar een afgesloten gebied in de cloud, ofwel een sandbox. De oplossing bestudeert, simuleert en analyseert vervolgens het gedrag ervan – en handelt direct naar de bevindingen. Daardoor zijn organisaties binnen enkele minuten beschermd.

APT Blocker wordt meegeleverd in alle WatchGuard-appliances voor Unified Threat Management (UTM) en Next-Gen Firewall met een gratis proefperiode van dertig dagen. De oplossing integreert met WatchGuard Dimension, de visibility-tool van WatchGuard, en toont direct alle APT’s in één view samen met de bedreigingen uit andere WatchGuard-security devices.

 

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: