Scheider Electric en McAfee werken samen op gebied van cybersecurity

Hoofddorp, 14 april 2014 – Schneider Electric en McAfee zijn een partnership aangegaan voor het aanbieden van oplossingen op het gebied van cybersecurity. Ze richten zich hiermee op utilities en transportinfrastructuren.

De samenwerking betekent onder andere dat organisaties die actief zijn op het gebied van cruciale infrastructuren – zoals water, olie & gas, elektrische netwerken en transport – gebruik kunnen maken van softwareprogramma’s die vooraf zijn getest op eventuele security-problemen. Deze IT-applicaties zijn vervolgens gecertificeerd, zodat de afnemer zeker weet dat deze software geen security-problemen kent. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek die ‘whitelisting’ wordt genoemd. Dit wil zeggen dat alleen software wordt aangeboden die aantoonbaar veilig is.

Organisaties die belast zijn met het aanleggen en beheren van cruciale infrastructuren, verbeteren met de cybersecurity-oplossingen van Schneider Electric en McAfee hun operationele beveiliging. Daarnaast kunnen zij op kosten besparen, doordat zij niet achteraf tal van security-problemen moeten oplossen. Werken met vooraf geteste en gecertificeerde IT-applicaties verbetert ook de prestaties en de beschikbaarheid van belangrijke softwaresystemen. Denk hierbij aan SCADA-oplossingen en systemen voor energiemanagement.

De samenwerking maakt het mogelijk om technieken voor whitelisting te combineren met onder andere oplossingen om wijzigingen in softwaresystemen op een goed gecontroleerde manier uit te voeren. Hierdoor kunnen zij kwaadaardige of niet opzettelijke systeemwijzigingen voorkomen. Dit voorkomt dat ongeauthoriseerde code en malware op een systeem wordt geplaatst. Deze mogelijkheden beschermen belangrijke systemen tegen aanvallen doordat voorkomen wordt dat zich een gat in de beveiliging bevindt, zonder dat een organisatie zich hiervan bewust is. Daarnaast wordt de kans op een inbraak in de software geminimaliseerd. Tot slot zorgen goed ingerichte patch-cycli ervoor dat systemen en apparaten blijven voldoen aan alle relevante security-standaarden.

Met de McAfee-oplossingen Embedded Control, Integrity Control & Application Control kunnen gebruikers de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van kritische infrastructuuromgevingen verbeteren. Dankzij de samenwerking tussen Schneider Electric en McAfee kunnen organisaties change policies doorvoeren. Het voorziet tevens in uitgebreide en geautomatiseerde audit-mogelijkheden voor omgevingen die zijn gebaseerd op Industrial Control System-omgevingen.

Over Schneider Electric

Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. http://www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: