Home » ICT / Internet » Troy Carter, het databrein achter wereldsterren Troy Carter, het databrein achter wereldsterren

Mensen zijn voorspelbaar. Troy Carter heeft die voorspelbaarheid gebruikt om een jaloersmakende carrière op te bouwen. Waarschijnlijk heb je nog nooit van hem gehoord. Toch heeft Will Smith hem ooit een platencontract aangeboden toen hij op zeventienjarige leeftijd bij rapgroep 2 Too Many zat. Het succes duurde nog geen jaar. De groep verloor het platencontract. Nu is hij inmiddels een gewild man in Hollywood. Waarom? Omdat hij de muziekindustrie compleet heeft veranderd.

Wat Troy ons leert, is dat vragen aan het publiek wat hun mening is, wat ze interessant vinden en wat ze graag willen doen niet hetzelfde is als het daadwerkelijke gedrag van mensen. Troy gebruikt data om het echte gedrag van mensen te analyseren. Hij kijkt naar wat we onbewust vinden en doen, en niet naar wat we bewust en rationeel vinden en doen. Deze manier van data-analyse kan uiteraard ook worden toegepast in vele andere branches. Denk aan wat mensen echt van een bepaald merk vinden of wat mensen echt motiveert om gezonder te gaan leven. De data is er. Door deze slim toe te passen met behulp van analytics kun je echt verschil maken.

Lees het volledige artikel op ManagementSite.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: