Dassault Systèmes benoemt Laurent Blanchard tot Senior Executive Vice President EMEAR en Global Alliances met System Integrators

Maarssen, 23 april 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft Laurent Blanchard benoemd tot Senior Executive Vice President voor de EMEAR-regio (Europe, Middle East, Africa en Russia) en Global Alliances met System Integrators. In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en verdere marktontwikkeling in alle EMEAR-landen en de uitbreiding van het ecosysteem aan partners, via strategische samenwerkingsrelaties met system integrators. Blanchard gaat daarbij nauw samenwerken met de industriegerichte verkoopteams en rechtstreeks rapporteren aan CEO Bernard Charlès.

Laurent Blanchard heeft engineering gestudeerd aan de Ecole National Supérieure d’Électricité et Mécanique in Nancy. Hij begon zijn carrière als sales-engineer voor IBM France in 1989 en groeide daarna door naar managementposities bij Compaq als Vice President Europe van de NonStop-divisie en als Managing Director van Hewlett-Packard Europe. In 2007 stapte hij over naar Cisco, waar hij Managing Director voor Frankrijk en Vice President voor de Europese markt is geweest. Blanchard is ook de auteur van het boek ‘Optimism Durable’, met daarin de opinies van een groot aantal professionals over hoe digitale technologie kan bijdragen aan duurzame ontwikkelingen.

De benoeming van Blanchard maakt onderdeel uit van Dassault Systèmes’ doelstelling om de verkoopactiviteiten en samenwerkingsrelaties met partners te intensiveren. President en CEO Bernard Charlès zegt daarover: “Het verheugt mij Laurent Blanchard te verwelkomen binnen ons managementteam. Zijn diepgaande kennis over nieuwe technologie, gecombineerd met brede verkoopmanagementervaring, draagt eraan bij dat Dassault Systèmes toegang krijgt tot nieuwe markten en daardoor sneller kan groeien.”

Laurent BLANCHARD - Photo

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: