BMW geeft elektrisch rijden nieuwe dimensie met Dassault Systèmes software

CATIA Composites ontwerpapplicaties vormen basis voor ‘s werelds eerste met koolstofvezels versterkte productie-auto 
Maarssen, 30 april 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat BMW Group de CATIA Composites applicaties heeft gebruikt voor het ontwikkelen van de lichtgewicht emissievrije BMW i3 elektrische auto. “BMW Group heeft onze geïntegreerde industrieoplossing benut voor het ontwerpen en produceren van composietonderdelen en -constructies”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Corporate Strategy, Industry & Marketing bij Dassault Systèmes.

Samenwerking ontwerp- en productieafdelingen
CATIA Composites software maakt het mogelijk om al tijdens het conceptueel ontwerpen rekening te houden met productievoorwaarden. Dat bevordert de interactie en samenwerking tussen ontwerpers en de productie bij het optimaliseren van ontwerpen. Beide afdelingen krijgen ook een realistischer inzicht in de productie, inclusief het visualiseren van de positie van alle koolstofvezels. Dat helpt elke deformatie of andere onvolkomenheid te ontdekken die de sterkte, kwaliteit en het productieproces negatief beïnvloeden. De CATIA Composites applicaties bieden producenten een geïntegreerde levensechte digitale experience, vanaf het eerste idee tot en met het voorspellen van de produceerbaarheid. Dankzij de specifieke composietfunctionaliteit in CATIA Composites zijn met koolstofvezels versterkte constructies zowel sneller te ontwerpen als te maken.

Massaproductie van composietconstructies
“De toepassing van composietconstructies biedt autofabrikanten innovatieve kansen om nieuwe mobiliteitservaringen te creëren, rekening houdend met strengere regelgeving”, zegt Philippe Laufer, CEO CATIA bij Dassault Systèmes. “Wij zijn er trots op dat onze lange termijn investering in het ontwikkelen van geïntegreerde ontwerp- en productieoplossingen voor composietmaterialen, BMW Group heeft geholpen om de massaproductie van composietconstructies op indrukwekkende wijze te innoveren. Dit is wederom een voorbeeld van onze betrokkenheid om van ontwerpen een 3DEXPERIENCE te maken met de CATIA-applicaties”.

Meer informatie over de Dassault Systèmes oplossingen voor de transportation & mobility markt, is te vinden op: www.3ds.com/industries/transportation-mobility/.

Meer informatie over de Dassault Systèmes experiences voor het ontwerpen en simuleren met composieten is te vinden op: www.3ds.com/composites.

BMW i3 carbon-01

DS Car image 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: