Waarde halen uit DCIM-software

DCees de Vogeloor middel van real-time inzicht in efficiëntie van een datacenter kunnen bedrijven de performance van het datacenter verbeteren. Dat is mogelijk met Datacenter Infrastructure Management (DCIM). Toch lukt het veel bedrijven vaak niet om de volledige waarde te halen uit DCIM. De reden hiervoor is dat organisaties dit meestal niet de op de juiste wijze implementeren. Daarom geef ik hierbij tien eenvoudige manieren waarmee zij wel de investering in DCIM kunnen terugverdienen. Met deze adviezen kunt u als reseller uw klanten helpen kosten te besparen en meer te halen uit de investering.

Definieer de eisen en wensen
Kijk eerst naar de problemen die je klant wilt oplossen. Wat willen zij daadwerkelijk verbeteren? Gaat het over het monitoren? Of asset management?

Weet waar zij vandaan komen
U moet alle processen en systemen categoriseren om te weten welke systemen zij nodig hebben en welke toekomstbestendig zijn.

Begrijp de marktsituatie
Lees rapporten en inzichten van de wereldwijde community van industrieanalisten.

Zorg voor ondersteuning
Identificeer uw belangrijkste stakeholders en zet ze bij elkaar voor het categoriseren van: ‘must haves’, ‘aardig om te hebben’ en ‘absoluut geen waarde’.

Business-plan
Bouw een business-case op. Een goede business case is een uitstekende basis om verder op te borduren.

Proof of concept
Definieer een reeks van elementen die u wilt bewijzen. Het is een zeer krachtig hulpmiddel om echte tastbare getallen onder uw business case te leggen, en om aan te tonen dat DCIM tot de beloofde resultaten leidt.

Beslissing
Als alle stappen zijn doorlopen, kan uw klant op eenvoudige wijze beslissingen nemen.

Planning van implementatie
Bedenk eerst hoe u het project gaat uitrollen en maak een zorgvuldige planning, waarbij haast niet de boventoon mag voeren.

Implementatie
Eindelijk kan de implementatie van start gaan. Bedenk hierbij wel dat het niet alleen gaat om het implementeren van de software, maar ook een nieuwe manier van werken binnen de organisatie.

Lees het hele artikel op BlogIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: