Het geheim van goede contentmarketing

Contentmarketing is inmiddels een onmisbaar instrument geworden voor bedrijven. We schreven eerder al dat contentmarketing positief bijdraagt aan de loyaliteit en het imago van een organisatie. Wie een slimme contentmarketing-strategie bedenkt, kan de omzet flink verhogen. Meer dan reclame, dat steeds minder effectief blijkt te zijn. Maar dan moet het wel op de juiste manier ingezet worden.

Juiste content
Als organisatie wil je een relatie met je klanten opbouwen en onderhouden. Dat doe je niet door hen te overladen met content en hen te laten zien hoe goed jouw product of bedrijf is. Het gaat erom dat je met oplossingen komt, die je klant verder helpen. Daarom is het van belang ervoor te zorgen dat je content waarde heeft, relevant is en inhoudelijk sterk is. Je wilt bekend staan als expert binnen je vakgebied. Dat doe je niet alleen door zelf relevante content te delen, maar ook door te laten zien wat jij als bedrijf interessant vindt en dat te delen met je doelgroep. Klanten zullen je zien als thought leader, een inspiratiebron of een autoriteit.

Kwaliteit is dan belangrijker dan kwantiteit. Je kunt een hele goede, korte blog of artikel schrijven van 500 tot 800 worden, maar het is geen must. Dat gegeven is inmiddels achterhaald. Onlangs werd in een 7-tal onderzoeken aangetoond dat lange content wel degelijk werkt. Net zo belangrijk is het om je content conversatiewaardig te maken. Dat bereik je niet alleen met inhoud. Ook de presentatie van je content is belangrijk. Hoe meer er over je content gesproken wordt, hoe beter.

Regelmaat
Een tweede belangrijk aspect voor succesvolle contentmarketing is om goed na te denken over wanneer je content publiceert. Door voor een vast moment te kiezen, bouw je een band op met je doelgroep. Uiteindelijk creëer je daarmee ook vertrouwen. Door te kiezen voor een vast tijdstip, word je als bedrijf gedwongen om content te creëren. Je wordt waardevoller voor je doelgroep en dat verhoogt de betrokkenheid.

Ook voor het verspreiden van je content via sociale media is het handig om te kiezen voor vaste tijdstippen. Zo kun je bijvoorbeeld content via Facebook het beste woensdagmiddag om een drie publiceren. Content via Twitter kun je het beste op weekdagen publiceren tussen een en drie uur ‘s middags, met uitzondering van vrijdag. Vooral vrijdagmiddag is het slechtste moment om een tweet te versturen. Daarnaast heeft elk kanaal zijn eigen voordelen. Facebook levert veel lezers op, met LinkedIn kun je gericht je doelgroep benaderen en met Twitter wordt je content sneller geretweet onder volgers, waardoor het relatief eenvoudig is om nieuwe klanten aan te trekken.

Duursport
Vergeet niet dat contentmarketing een duursport is. Het vraagt tijd om succesvol te zijn. Dat varieert van zes maanden tot ruim twee jaar voordat de contentmarketing goed aanslaat. Bedenk vooraf hoeveel tijd je aan contentmarketing wil en kan besteden. Daarbij is het van belang om doelgericht te werken en vooraf een plan te maken over wat je wilt bereiken en op welke manier. Schrijven is een ding, maar er komt nog veel meer bij kijken. Denk aan reacties lezen en beantwoorden, research doen, de content produceren, de promotie. Daarom is het van belang om een agenda te maken en je activiteiten over een paar dagen te plannen. Hou je doelstellingen ook haalbaar, concreet en meetbaar anders wordt het bij voorbaat een onmogelijke taak om van contentmarketing iets succesvols te maken.

One Response to Het geheim van goede contentmarketing

  1. Pingback: Top vijf fouten in contentmarketing | Co-Workx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: