Dassault Systèmes introduceert SolidWorks Inspection-applicatie

Bespaart tijd en verhoogt nauwkeurigheid bij het maken van inspectierapporten

Maarssen, 14 mei 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert SolidWorks Inspection. De applicatie is eind januari op SolidWorks World voor het eerst gepresenteerd. Het automatiseert het maken van inspectierapporten, die in veel markten vereist zijn. Bedrijven kunnen daarmee sneller engineeringinformatie hergebruiken om nauwkeurigere rapportages te maken, die nodig zijn om hun ontwerpideeën goedgekeurd te krijgen, zoals AS9102 en PPAP-formulieren. Deze nieuwe applicatie is per direct leverbaar via geautoriseerde SolidWorks-resellers.

Internationale standaarden
In de maakindustrie is het tegenwoordig belangrijk om te voldoen aan internationale standaarden. Of een bedrijf regionaal of wereldwijd zaken doet, men moet al in een vroeg stadium ontwerp- en productierapportages indienen, zoals het First Article Inspection (FAI)-rapport en een tekening met de hoofdafmetingen. Op basis daarvan zijn zowel de eigenschappen als geometrie van een product te controleren voordat het wordt geproduceerd. Die rapportages zijn belangrijk voor bedrijven om te bewijzen dat zij voldoen aan de steeds strengere regelgeving en veiligheidsvoorschriften in de markten transport & mobiliteit, luchtvaart & defensie, energie-, & procesindustrie en life sciences.

Eenvoudiger nauwkeurig rapporteren
“SolidWorks Inspection vereenvoudigt het maken van rapportages, terwijl de nauwkeurigheid automatisch wordt gewaarborgd”, zegt Bertrand Sicot, CEO van SolidWorks, Dassault Systèmes. “Het stelt de gebruikers van onze software in staat om zich voor de volle 100 procent te concentreren op de toegevoegde waarde van hun ontwerpen”. Uit een onderzoek onder CAD-gebruikers bleek dat velen van hen FAI’s en andere inspectiedocumenten nog handmatig samenstellen en alle bijbehorende informatie in Excel intypen.

Tijd besparen en fouten voorkomen
SolidWorks Inspection biedt gebruikers meerdere mogelijkheden om automatisch specificaties en maten in inspectierapporten in te voeren. Daarmee besparen zij niet alleen tijd, maar worden ook fouten en inconsistenties voorkomen in vergelijking met handmatig invoeren. Verder biedt deze software kwaliteitsinspecteurs de mogelijkheid om eenvoudiger problematische onderdelen of productiebewerkingen te identificeren. Door regelmatig inspectierapporten samen te stellen en interne inspecties uit te voeren, is het uitvalpercentage te verkleinen, de productkwaliteit te verbeteren en zijn potentiële productieproblemen eerder te detecteren.

Theme1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: