Steeds meer bedrijven kiezen voor Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform gebaseerd op V6-architectuur

Maarssen, 19 mei 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat al honderden klanten het 3DEXPERIENCE-platform, gebaseerd op de V6-architectuur, gebruiken. Bedrijven in steeds meer marktsectoren gebruiken dit platform om onderscheidende ervaringen en grotere loyaliteit bij klanten te creëren in de huidige experience-economie. Hyundai Heavy Industries,Bell HelicopterSHoP ArchitectsNIAEP (nucleaire centrales)RielloGroup (verwarming/airconditioning), Johnson & Johnson, Procter & Gamble en LG Electronics zijn daar enkele voorbeelden van.

Business experience-platform
Met zo’n 20.000 nieuwe klanten per jaar zien steeds meer businessmanagers Dassault Systèmes als de innovatiepartner voor een nieuw generatie oplossingen: hun business experience platform. Het 3DEXPERIENCE-platform gebaseerd op de V6 architectuur, trekt ook veel bedrijven aan die tot nu toe met concurrerende oplossingen werkten, zoals LG Electronics, Jaguar, Land Rover, Renault, Larsen & Toubro en Alstom Transport. Meer namen en ervaringen van klanten in verschillende industrieën zijn te vinden op: http://www.3ds.com/customer-stories.

Onderscheidende duurzame innovaties
“Wij zien veel succesvolle voorbeelden van klanten die hun eerste onderscheidende innovaties op de markt brengen met het 3DEXPERIENCE-platform gebaseerd op V6”, zegt Bernard Charlès, President & CEO, Dassault Systèmes. “3DEXPERIENCE is volop in gebruik en wij gaan de implementaties daarvan breder delen. V6 is een perfecte fundering voor dat platform. Het is namelijk een op open standaarden gebaseerde architectuur, geoptimaliseerd om door grote en kleine bedrijven te worden gebruikt. Daarmee helpen wij onze klanten hun eigen doelstellingen te realiseren en duurzame innovaties te ontwikkelen, door producten te harmoniseren met de natuur en het leven”.

Derde platform
Ook analisten bevestigen de toegevoegde waarde van Dassault Systèmes’ business experience platformstrategie en datagestuurde V6-architectuur. Zo beschrijft IDC in haar ‘Third Platform’ view de convergentie tussen marktveranderende technologieën als big data en cloud computing. “In 2014, zien we het derde platform opkomen, het terrein van cloud computing, mobility, big data & analytics en social business”, zegt Dr. Chris Holmes, manager van IDC Insights Asia Pacific en manager International van IDC Manufacturing Insights. “De komende jaren worden spannend, als steeds meer bedrijfsprocessen door die nieuwe technieken worden getransformeerd en zowel de businessmodellen als ieders engagement door het derde platform gaan veranderen.”

Datagestuurde V6-architectuur
“Het 3DEXPERIENCE-platform, dat zowel industriespecifieke software bevat als apps voor online samenwerken, information intelligence en cloud computing, stelt bedrijven in staat om die marktveranderende technologieën voor hun business te benutten”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Corporate Strategy, Industry & Marketing, Dassault Systèmes. “Het toenemend gebruik daarvan bevestigt de toegevoegde waarde van onze datagestuurde V6-architectuur en de evolutie van bestandsgebaseerde tools naar een samenwerkingsomgeving. Inclusief interacties met V5-gebruikers”.

Open standaarden
Het 3DEXPERIENCE-platform gebaseerd op de V6-architectuur, is ‘open’ ontworpen. Daardoor kunnen bedrijven ontwerp- en engineeringinformatie van diverse CAD/EDA-omgevingen integreren om de materiaallijsten voor hun productie te maken en integreren met oude ERP- en MES-systemen. Het 3DEXPERIENCE-platform is compatibel met ruim 43 standaarden op het gebied van Internet, communicatie en beveiliging. Inclusief ISO STEP AP203/214/242, die wordt gebruikt voor de lange termijn archiveerstrategie. Verder ondersteunt het ook industriestandaarden als AUTOSAR (automobielindustrie), IFC (bouw en civiele techniek) en standaarden voor de uitwisseling tussen verschillende industrieën, zoals Modelica, waarmee complexe virtuele systemen worden gecreëerd.

Businesstransformatie
Het steeds breder toegepaste platform van Dassault Systèmes wordt continu uitgebreid met aanvullende apps en industriespecifieke oplossingen voor vrijwel elk marktsegment. Momenteel bevat het al 41 Industry Solution Experiences, die 183 bedrijfsprocessen ondersteunen en 14 speciaal voor de cloud ontwikkelde Industry Solution Experiences, voor ruim 60 processen. Deze zijn door bedrijven van elke omvang te gebruiken. Het 3DEXPERIENCE-platform gebaseerd op de V6-architectuur is een katalysator voor business-transformatie, waarmee bedrijven al hun processen kunnen integreren. Met de al ruimschoots bewezen oplossingen voor procesoptimalisaties, kunnen bedrijven volop profiteren van alle voordelen die virtueel samenwerken te bieden heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: