Schneider Electric verduurzaamt InRow RC-koeloplossing

Hoofddorp, 21 mei 2014 – De koelingsapparatuur in datacenters is verantwoordelijk voor 30 tot 50 procent van het totale energieverbruik in een datacenter. Vanwege de dominante rol van technologie en digitalisering in de maatschappij eisen we steeds meer van datacenters. Schneider Electric is daarom continu bezig met het ontwikkelen van meer duurzame apparatuur. Het concern heeft twee van zijn InRow-koeloplossingen verbeterd op het gebied van koelefficiëntie door het energieverbruik te verlagen en de capaciteit te vergroten.

Schneider Electric heeft een model ontwikkeld voor hoge temperaturen, dat in staat is om warmte op een optimale wijze af te voeren. Het model maakt gebruik van hogere watertemperaturen om koelefficiëntie te vergroten en het energieverbruik te verlagen door meer vrije koeling mogelijk te maken.
 
Menging van luchtstromen voorkomen
InRow RC reduceert de afstand tussen de hittebron en het punt van de warmteafvoer. De koelingsapparatuur verkleint de kans dat hete- en koudeluchtstromen met elkaar worden gemengd. Op deze wijze worden de prestaties van de koelinstallatie meer voorspelbaar. De oplossing kan ook nauwkeuriger en daarmee efficiënter koelen.

De snelheid van de ventilatoren van de InRow-oplossing is variabel en kan worden aangepast op pieken of dalen in de IT-workload. De ventilatoren draaien dus nooit onnodig, waardoor het energieverbruik zo minimaal mogelijk is. Het resultaat hiervan is dat de operationele kosten van datacenters lager uitvallen.

Overige kenmerken van de twee modellen RC ACRC301S en ACRC301H:

  • InRow RC is voorzien van een 4,3 inch kleurenaanraakscherm. Het scherm is uitgerust met een intuïtieve interface, waardoor data snel en eenvoudig toegankelijk zijn.
  • Het condensatiebeheersysteem van het ARC301H-model zorgt ervoor dat de temperatuur van de warmtewisselaar boven het dauwpunt blijft. Het voorkomt condensatie, doordat het water om de wisselaar recirculeert. De intelligente beheerfunctie monitort de koelcapaciteit continu en past deze automatisch aan om de juiste inlaattemperatuur voor servers te garanderen.
  • De InRow RC is compatibel met EcoAisle en Active Flow Controller.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: