Social media-rust in het weekend

Hoe goed geschreven een blog ook is, als men de content niet leest, was al het werk voor niets. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen op welke dag en vooral op welk tijdstip je een blog publiceert. Onlangs plaatste Emerce een infographic over de beste tijdstippen om te tweeten, pinnen en posten. Dat blijkt voor elk platform anders te zijn.

twitter

Pieken
Zowel Facebook en Twitter, als LinkedIn en Pinterest kennen hun pieken en dalen. Over het algemeen kun je het beste op doordeweekse dagen in de middag twitteren of facebooken. Dan zijn de meeste mensen online. Voor LinkedIn ligt dit iets anders. De beste dagen om iets op Linkedin te posten zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Voor Facebook is woensdagmiddag om 15.00 uur het ultieme piekmoment. Veel scholieren zijn op woensdagmiddag eerder klaar met school. Bovendien werken er ook relatief veel mensen parttime en hebben zij op woensdag een vrije (mid)dag.

Op Pinterest zorgen foto’s op zaterdagochtend voor de meeste interactie. Retailers en merken zijn voornamelijk actief op Pinterest en zaterdag is vaak het moment dat consumenten online shoppen. Ook voor Twitter geldt dat berichten over lifestyleproducten en reizen juist in het weekend getweet moeten worden. Dan hebben mensen tijd om te winkelen en zijn ze bezig met andere dingen dan werk.

onlineshopping

Foto’s
Visual content doet het altijd beter dan pure tekst. Dat geldt zeker ook voor Facebook en Twitter. Een foto op Twitter is onder meer goed voor een toename van het aantal clicks, het aantal bezoekers en het aantal retweets. We kijken dus toch liever plaatjes.

Wil je opvallen met content? Bedenk dan vooraf goed wat je wilt bereiken met je boodschap en bij wie. Jongeren, parttimers en werknemers zijn duidelijk niet op hetzelfde tijdstip online. Bovendien blijken mensen doordeweeks en in het weekend vaak om andere redenen online te zijn. Beschouw bovenstaande tijdstippen dan ook niet als het ultieme tijdstip, maar om ze bij het plaatsen van content in gedachten te houden, kan natuurlijk nooit kwaad!

 

school

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: