Gewoon via je browser chatten en videobellen

Waarschijnlijk heb je nog nooit van WebRTC gehoord. Toch zit het waarschijnlijk al in je broekzak en kun je het over een tijdje niet meer missen. Sterker nog: de manier waarop we nu communiceren, zou door WebRTC weleens drastisch kunnen veranderen.

Wat is WebRTC?
Web Real-Time Communication (WebRTC) maakt het mogelijk om direct via de browser te chatten en videobellen of bestanden uit te wisselen. Bij applicaties als Microsofts Skype en Apple FaceTime moet je eerst de software downloaden en mensen uitnodigen of een uitnodiging accepteren om een gesprek te kunnen voeren. Maar bij WebRTC volstaat het delen van een link of het klikken op een knop in een website. Zolang de gebruiker maar beschikt over een browser die geschikt is voor WebRTC. Op dit moment zijn dat Chrome en Firefox, maar die groep wordt groter en bereikt momenteel een kritische massa, als die al niet is bereikt.

Lees hier meer over WebRTC.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: