Schneider Electric en Vigilent sluiten samenwerkingsovereenkomst

Partnership gericht op integratie van dynamic cooling management in StruxureWare

Hoofddorp, 27 mei 2014 – Schneider Electric gaat samenwerken met Vigilent voor het beheren van datacenters. Zij introduceren Cooling Optimize: een add-on module voor StruxureWare for Data Centers, de oplossing van Schneider Electric op het gebied van Data Center Infrastructure Management (DCIM). De module maakt gebruik van een gesloten beheersysteem en biedt geavanceerde monitoring- en analysemogelijkheden. Datacenters kunnen hiermee op volledig geautomatiseerde wijze problemen corrigeren als het gaat om de temperatuur en luchtstromen. Datacentermanagers krijgen met de module een betere controle op de dagelijkse operatie.

Datacentermanagers beschikken over steeds meer informatie over het datacenter. Zij zijn daarom op zoek naar mogelijkheden om snel te kunnen reageren op deze gegevens. De technologie van Vigilent levert een geavanceerd inzicht in en een uitgebreide controle op de datacenterkoeling. Facilitaire afdelingen en IT worden met de oplossing voorzien van intelligentie waarop zij direct actie kunnen ondernemen. Op deze wijze is het mogelijk om een ideale balans te creëren tussen hoge beschikbaarheid en efficiëntie tijdens pieken gedurende de gehele levenscyclus van een datacenter.

Automatische aanpassingen koeling
De nieuwe toepassing verkleint de kloof tussen de afdelingen IT en facility. Het stemt de koeling af op belangrijke warmtebronnen op de vloer. Daarnaast beschikt de Cooling Optimize-module, die zeer eenvoudig in gebruik is, over de meest geavanceerde niveaus voor DCIM-systemen. De software van Vigilent past continu de koeling aan op het moment dat de condities in de omgeving veranderen. Deze real-time aanpassingen zijn onder andere van belang als er apparatuur in het datacenter wordt verplaatst of wordt bijgeplaatst. Of denk aan een onverwachte variatie in de systeembelasting. De module stabiliseert de luchtstromen en lost de complexe puzzel op als het gaat om het toewijzen van koelcapaciteit.

Voordelen
De belangrijkste voordelen van de Cooling Optimize-module zijn:

  • Directe resultaten: Resultaat is directe realiseren, vanaf het moment dat de systemen live gaan. Daarnaast beschikken datacenter over een dynamisch beheer van de koeling, verbeteren zij de warmtecondities en realiseren zij per direct energiebesparingen.
  • Het verkleinen van risico’s: Tot 95 procent van de hotspots wordt geautomatiseerd opgelost. Daarnaast ontvangen facilitymanagers gegevens waarmee ze lastige problemen kunnen identificeren. Het systeem bevat ook robuuste foutmeldingen en alarmen.
  • Kostenbesparingen: Datacenters kunnen tot 40 procent aan de energiekosten voor het koelen besparen als zij alleen beschikken over de noodzakelijke koeling die ook nog eens het laagste energieverbruik heeft.
  • Verhoogde capaciteit: De module spoort gestrande koelingscapaciteit op en ontgrendelt deze, zodat datacenters een verhoogde IT-load aankunnen.
  • Verlenging van de levenscyclus van de apparatuur: Omdat de koelingapparatuur meer effectief en efficiënt wordt gebruikt, gaat deze langer mee en heeft deze minder onderhoud nodig.

‘Veel datacentermanagers kampen met de nodige uitdagingen op het gebied van koeling’, zegt Paul Bron, vice president van de IT Business van Schneider Electric Nederland. ‘Zo hebben zij vaak teveel koeling staan of hebben zij geen controle op de temperatuur in het datacenter. De gevolgen hiervan zijn essentiële storingen en hoge energiekosten. De module Cooling Optimize biedt een geautomatiseerde en real-time oplossing voor deze uitdagingen.’

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: