WatchGuard Technologies introduceert geïntegreerde security-oplossing voor zowel vaste als draadloze netwerken

Netwerkbeheer en -beveiliging vanuit een universele beheeromgeving

Den Haag, 10 juni 2014 – Elke organisatie heeft naast zijn vaste netwerk tegenwoordig een of meer draadloze netwerken. Desondanks werken beheerders doorgaans nog met twee aparte beheeromgevingen en met aparte netwerktools voor het beheer en de beveiliging. Om beheerders tijd en kosten te besparen, introduceert WatchGuard Technologies een uniforme security-oplossing voor het implementeren, configureren en beheren van zowel vaste als draadloze netwerken.

WatchGuard Technologies is de eerste in de securityindustrie die vergaande vereenvoudiging van beheer en beveiliging mogelijk maakt. Het bedrijf heeft zijn Unified Threat Management (UTM) enNext-Generation Firewall (NGFW) toepassingen geïntegreerd. Deze sprong voorwaarts op het vlak van draadloze security maakt apart netwerkbeheer en -beveiliging van draadloze netwerken overbodig. IT-professionals hebben nu de beschikking over een universele web-interface voor het beheren van de complete netwerkomgeving.

De uniforme security-oplossing is voor een belangrijk deel gebaseerd op de nieuwe release van WatchGuard’s operating system Fireware 11.9. De sterk uitgebreide functionaliteit van het operating system stelt netwerkbeheerders in staat om access points (APs) snel in kaart te brengen en de beveiligingssettings van zowel vaste als draadloze netwerken eenmalig te definiëren. Beheerders kunnen de verschillende netwerken nu vanuit één omgeving realtime monitoren, het netwerkverkeer analyseren, bandbreedte prioriteren en mogelijke bedreigingen identificeren. Organisaties kunnen zelfs de activiteiten op naburige netwerken, die op dezelfde frequentie werken, monitoren. En daar malafide acces points identificeren.

WatchGuard’s Fireware 11.9 operating system omvat een serie oplossingen voor onder meer: antivirus, anti-spam, application control, advanced threat protection (ATP) en data loss prevention (DLP). Fireware integreert eveneens de big data visibility tool WatchGuard Dimension.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: