RTT wordt 3DXCITE, nieuw Dassault Systèmes merk voor overtuigende marketing in het experiencetijdperk

Maarssen, 16 juni 2014 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat het onlangs overgenomen bedrijf Realtime Technology (RTT) verdergaat onder de nieuwe merknaam 3DXCITE. Zij krijgen als ambitie mee de 3DEXPERIENCE-strategie vorm te geven buiten traditionele engineeringtoepassingen. Daarvoor gaan zij zich op de volledige businesscyclus en alle communicatiekanalen van klanten richten, met zowel overtuigende als efficiënte digitale marketing en storytelling.

Strategische mijlpaal
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, zegt: “Ik zou dit best een gedurfde ongeplande verandering willen noemen, maar dan komt deze strategische mijlpaal, ingegeven door recente ontwikkelingen, onvoldoende tot zijn recht. Onze klanten zijn er zich terdege van bewust dat producten alleen niet meer voldoende zijn. In de huidige experience-economie hebben merkfabrikanten behoefte aan een naadloze samenwerking tussen 3D-ontwerp-, marketing- en verkoopapplicaties. Dan pas kunnen zij een overtuigende en consistente boodschap voor alle kanalen creëren. Verder is het logisch dat wij ons R&D-ecosysteem in Duitsland gaan uitbreiden, dichtbij vele grote en belangrijke klanten. Daarom zijn de overname van RTT en het creëren van een nieuw 3DXCITE-merk om onze 3DEXPERIENCE-ambities te realiseren logische vervolgstappen.”

PLM als marketingasset
De refocus om via 3DXCITE PLM als marketingasset te gaan inzetten, heeft grote impact op het klantenbestand van Dassault Systèmes. Het verhoogt namelijk de toegevoegde waarde van alle digitale assets die zij dagelijks creëren. Zoals CAD-ontwerpen, die al volop worden toegepast in productie, inkoop en engineering. Die zijn straks ook te gebruiken via miljoenen digitale connecties met klanten. Tijdens alle verkooppresentaties, via point-of-sales oplossingen, interactieve showrooms, flyers en de webexperiences van klanten.

Klanten kopen experiences
“Geen enkel bedrijf doet tegenwoordig zaken voor alleen maar engineering of productie”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Corporate Strategy, Industry en Marketing bij Dassault Systèmes. “Consumenten willen tegenwoordig ‘experiences’ kopen en onze klanten moeten al hun activiteiten en processen koppelen, vanaf het ontwerp tot en met de verkoop, om die experience te kunnen leveren. Marketing is het managementproces waarlangs producten en diensten vanaf concept tot en met de consument worden geleverd. Met 3DXCITE kunnen wij onze klanten bij al hun waarde toevoegende processen helpen.”

3DEXPERIENCE-platform
De laatste versie van het 3DEXPERIENCE-platform, met geïntegreerde functionaliteit van 3DXCITE, is een businessoplossing die veel verdergaat dan de traditionele PLM-disciplines. Het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform geeft bedrijven de creatieve vrijheid om emotionele assets toe te voegen voor interactieve marketing- en verkoopexperiences. Vanaf het eerste idee en advies tot en met de definitieve visualisaties, transformeert 3DXCITE engineeringinformatie in overtuigende visuele experiences.

3DXCITE-portfolio
Het 3DXCITE-portfolio bestaat uit meerdere oplossingen om experiences mee te creëren. Zoals visueel HMI-ontwerp en ontwerpconfigurators, verkoop en POS experiences met managementfuncties, visuele winkels en klantexperiences met personal shoppers. “Nu kunnen wij letterlijk de beleving van klanten engineeren, vanaf het artistieke idee voor een nieuw product, tot en met de omni-channel digitale marketing en verkoop”, zegt Roberto Schettler, CEO van 3DXCITE bij Dassault Systèmes. “Ik heb altijd al aangevoeld dat de V6-architectuur en het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes de industriële fundering in het experiencetijdperk gingen veranderen. Met 3DXCITE verbreden wij onze toegevoegde waarde scope richting klanten en gaan wij mede invulling geven aan Dassault Systèmes lange termijn ambitie.”

Meer informatie over 3DXCITE is te vinden op: http://www.3ds.com/3dxcite


Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, NETVIBES en 3DXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: