Business moet weer van IT houden

De organisatie van een congres in de VS vraagt de CIO van een groot Engels modemerk voor een presentatie over zijn successen als IT-manager en meer uitleg over innovatietrajecten. Een aantal dagen voor het congres geeft de organisatie aan dat ze eigenlijk liever iemand van de business als spreker willen hebben en geen IT’er. Uiteindelijk doet de CEO de presentatie en geeft zij een sprankelend betoog over de IT-afdeling. Voor veel IT-managers lijkt dit als een sprookje. Maar zo moet het eigenlijk precies gaan: de business moet van de eigen IT-afdeling houden. “IT mon amour,” zegt Ron Tolido, CTO Europe van Capgemini. Dat gaat wel iets verder dan business IT-alignment: het is een versmelting van beide domeinen.

Lees hier het hele artikel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: