Schneider Electric lanceert eerste enkelfase Smart-UPS

Efficiency tot 97 procent zorgt voor lagere energieverbruik en -kosten

Hoofddorp, 17 juni 2014 – Omdat het energieverbruik in datacenters almaar toeneemt, moeten UPS-systemen zo efficiënt mogelijk zijn. IT-afdelingen en facilitair managers willen dan ook graag de verliezen in hun elektrische installaties tot een minimum beperken, zodat de elektrische infrastructuur optimaal aansluit op de energievraag vanuit de IT-systemen. Schneider Electric introduceert daarom nieuwe Smart-UPS systemen die de verliezen verder kunnen terugdringen. De verschillende versies van de Smart-UPS On-Line helpen daarnaast om de power quality verder te verbeteren. Hierdoor zijn deze nieuwe Smart-UPS systemen uitermate geschikt voor gebruik in computerruimtes en datacenters.

De Smart-UPS On-Line bestaat uit 5-10 kVA-modellen, die een power-factor kennen van 0,9. De 6-10 kVA-modellen zijn de eerste enkelfase UPS-systemen van Schneider Electric. Gebruikers kunnen beide reeksen zowel in racks opnemen als zelfstandig opstellen. De systemen hebben een compacte bouw en worden standaard geleverd met een netwerkaansluiting. Hierdoor kunnen organisaties de UPS’en voorzien van extra accessoires en communicatievoorzieningen.

Green mode
De Smart-UPS On-Line kent een dubbele conversie en een online topologie. De inverter voorziet de aangesloten apparatuur continu van geschoonde elektrische stroom. De systemen zijn daardoor in staat de apparatuur te ondersteunen die geen variaties in voltages of frequentie kunnen opvangen. Organisaties kunnen de UPS’en ook inzetten voor robuuste IT- en netwerkapparatuur die op variaties van 20 milliseconde of meer werken. Daarnaast kunnen ze een ‘green mode’ toepassen, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de dubbele conversie. Het resultaat hiervan is een efficiency van 97 procent. Hierdoor kan een datacenter aanzienlijke besparen op het energieverbruik en de -kosten.

Intelligent Battery Management
De nieuwe Smart-UPS serie is voorzien van een zogeheten Intelligent Battery Management-voorziening en een Predictive Battery Replacement. Gebruikers kunnen hiermee de batterijen continu beheren en bij een eventuele afwijking proactief overgaan tot het vervangen van een batterij. Zij kunnen ook extern opgestelde batterijen beheren. Een grafische interface lokaliseert de te vervangen batterij op eenvoudige wijze.

De UPS-serie kan in zeer korte tijd opnieuw worden opgeladen. Dit biedt belangrijke voordelen bij het gebruik van de Smart-UPS in combinatie met elektrische installaties die veelvoudig kleinere of grotere storingen vertonen.

 

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.www.schneider-electric.nl

 

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6 24 24 56 79
aleksandra@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: