Barilla ontwerpt en beheert productlabels wereldwijd met Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform

Perfect Package’ verbetert efficiency en verkort doorlooptijd labelontwikkeling

Maarssen, 19 juni 2014 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat Barilla de Perfect Package software gebruikt om alle labels op productverpakkingen efficiënter en in kortere tijd te ontwikkelen. Barilla is wereldmarktleider op het gebied van pasta’s en sauzen. Dit bedrijf gebruikt de Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-software ook om beter te kunnen voldoen aan de toenemende regelgeving voor voedselverpakkingen.

1500 merken in 100 landen
De organisatie van het ontwikkelproces voor alle verpakkingen van 1500 merken in 100 landen is bijzonder complex. Daar zijn namelijk veel interne afdelingen en externe bureaus bij betrokken. Samen moeten zij ervoor zorgen dat duizenden verpakkingen zowel een aantrekkelijke vormgeving hebben als alle productinformatie bevatten. Dat is noodzakelijk om te voldoen aan de verwachtingen van consumenten en internationale regelgeving. Om de doorlooptijd en de kosten voor het ontwikkelen van verpakkingen te reduceren, kreeg Barilla behoefte aan een oplossing die dit bedrijfsproces stroomlijnt.

Perfect Package
Perfect Package, gebaseerd op Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform, biedt Barilla een speciaal ontwikkelde oplossing voor labeling en verpakkingsontwerp. Daarmee krijgen alle betrokkenen veilig digitaal toegang tot de meest actuele productinformatie. Omdat zij geen geprinte concepten en voorbeelden meer met elkaar hoeven te delen, is de doorlooptijd aanzienlijk verkort. De nieuwe oplossing versnelt zowel het ontwerpproces als de goedkeuring en verhoogt ook de kwaliteit, tegen lagere kosten. Verder zorgt de software ervoor dat ontwerpen en intellectuele eigendommen die eerst op systemen van externe bureaus werden bewaard, voortaan door Barilla worden beheerd.

5 tot 8 seconden
“Binnen 5 tot 8 seconden kiezen winkelende consumenten welk product zij voor hun familie kopen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Corporate Strategy, Industry en Marketing bij Dassault Systèmes. “Daarom besteden bedrijven zoveel tijd en aandacht om dat moment te benutten. Dat keuzemoment is daarom de focus geweest bij het ontwikkelen van onze Perfect Package oplossing voor de markt van consumentenproducten en retail.”

Sneller ideeën uitwisselen en samen uitwerken
“Met het 3DEXPERIENCE-platform kunnen alle betrokkenen  beter samenwerken vanaf de eerste labelideeën tot en met het valideren van de definitieve Barilla-verpakking”, zegt Marco Rossi, IT Business Process Support Director bij Barilla. “Ze kunnen allemaal een digitale representatie van het officiële label gebruiken. Daardoor wordt er niet meer met oude versies gewerkt, of op basis daarvan verkeerde beslissingen genomen. Dankzij deze nieuwe oplossing kunnen wij ideeën sneller en intuïtiever digitaal uitwisselen en het aantal terugroepacties van verpakkingen tot een minimum reduceren.”

Industriegerichte oplossingen
Onze doelstelling voor het ontwikkelen van de Perfect Package industriegerichte oplossing was hetzelfde als bij Barilla, namelijk ervaringen creëren die onze klanten helpen hun klanten te plezieren”, vertelt Philippe Loeb, Vice President, Consumer Packaged Goods bij Dassault Systèmes. “Wij zijn blij dat Barilla voor onze innovatieve oplossing heeft gekozen om bijzondere ervaringen voor klanten te creëren. Die beginnen in de winkel en eindigen aan de eettafel met familie en vrienden.”

Meer informatie over Barilla is te vinden op: www.3ds.com/customer-stories/single/barilla

Meer informatie over de oplossingen van Dassault Systèmes voor consumentenproducten en retail is te vindenop: www.3ds.com/industries/consumer-packaged-goods-retail/

 

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, NETVIBES en 3DXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

 

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans
Tel: +31 (0)6-53471777
E-mail: peter@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: