Tijd voor nieuwe visie op Elektronisch Patiënten Dossier

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) krijgt al jaren veel belangstelling van velen binnen en buiten de zorg. Er zijn tal van bezwaren op het gebied van security en privacy. Ook de politiek heeft zich er al mee bemoeid. De positieve kanten sneeuwen door alle ophef echter helemaal onder. Vreemd genoeg begrijpt bijna iedereen wel de functie en de voordelen van een EPD. Het blijven benoemen daarvan heeft dus weinig zin. Het is beter om de zorgen weg te nemen die leiden tot de hectiek.

Het is volgens Paul Goes van Monaco B.V. en Eduard Smeets van Magic Software hoog tijd voor een nieuwe visie op het EPD. Een visie die de voordelen van een EPD belicht en de macht over individuele medische informatie daar legt waar het hoort: bij de patiënt zelf.

Lees hier het hele artikel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: