Schneider Electric integreert StruxureWare DCIM met IT service management van HP

Combinatie biedt geïntegreerd beheer
van datacenter-infrastructuur en IT-voorzieningen

Hoofddorp, 25 juni 2014 – Datacenters hebben veel belang bij een optimaal beheer. Schneider Electric en HP maken het daarom mogelijk om het beheer van de fysieke infrastructuur zo goed mogelijk af te stemmen op die van de IT-voorzieningen. Hiervoor hebben zij Schneider Electric’s StruxureWare for Datacenters DCIM-oplossing en HP’s ITSM (IT-servicemanagement) volledig met elkaar geïntegreerd.

Veel datacenters kennen een strikte scheiding tussen de facilitaire voorzieningen en de IT-infrastructuur. Hierdoor is het lastig om tot een geïntegreerd beheer van het datacenter te komen. Met een goed geïntegreerd beheer kunnen bedrijven belangrijke efficiency-voordelen behalen en kosten verlagen.

Efficiënte IT-workloads
De samenwerking tussen Schneider Electric en HP maakt een eenduidige kijk op het datacenter mogelijk. Doordat organisaties de facilitaire voorzieningen en de IT-infrastructuur als één geheel kunnen beheren, kunnen zij IT-workloads veel efficiënter uitvoeren. Bovendien hebben datacentermanagers en beheerders van IT service providers de beschikking over de gegevens en cijfers die noodzakelijk zijn om de datacenter-operatie optimaal te laten presteren.

Monitoren, beheren en verbeteren
Schneider Electric’s StruxureWare for Datacenters is nu gekoppeld aan HP’s Universal Configuration Management Database (UCMDB). In deze database ligt veel informatie vast over servers, storage-apparaten, netwerkapparatuur en applicaties. Organisaties kunnen deze informatie koppelen aan gegevens over de fysieke infrastructuur van het datacenter, zoals de technische voorzieningen voor de energievoorziening, de koeling, en security. Dit maakt het voor datacentermanagers mogelijk om de IT-voorzieningen en de fysieke infrastructuur waarmee deze ondersteund worden als één geheel te beheren en aan te sturen. Zij hebben een uitstekend inzicht in de prestaties van IT-workloads, maar kunnen ook knelpunten op het spoor komen en oplossen. Daarnaast helpt deze integratie om inzicht te krijgen in het energieverbruik van individuele IT-workloads.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: