Dassault Systèmes introduceert prefab-oplossing voor de bouw

3DEXPERIENCE-Platform uitgebreid met constructiemodellen voor ontwerp tot en met prefabricage van gebouwen via de cloud


Maarssen, 30 juni 2014 – 
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert een oplossing voor prefabricage in de bouw, genaamd ‘Façade Design for Fabrication’. Deze industriespecifieke software bevat uitgebreide functionaliteit voor het automatiseren van ontwerp- en productieprocessen in bouwprojecten, inclusief geïntegreerde planning en samenwerking via de cloud. Maar ook voor het controleren van alle bestekeisen, uitwerken van de vormgeving en structuur van gebouwgevels en het genereren van de benodigde werktekeningen en materiaallijsten.

Samenwerking verbeteren
“Deze industriespecifieke oplossing, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, biedt een intuïtieve, intelligente en geïntegreerde omgeving om handmatige processen in de bouw te automatiseren en de samenwerking te verbeteren”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President Corporate Strategy, Industry en Marketing. “Onze software helpt bedrijven in de bouw eerder in hun projecten betere beslissingen te nemen en dubbel werk te voorkomen, waarmee zij de klantverwachtingen overtreffen”.

Ervaringen SHoP Architects & Construction
“Via het 3DEXPERIENCE-platform kunnen wij in de cloud ontwerpen en is het model altijd beschikbaar”, zegt Jonathan Mallie, Principal of SHoP Architects en Managing Director van SHoP Construction. “De voordelen van samenwerken in de cloud zijn snelheid en efficiency”. Meer informatie over de ervaring van SHoP met het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform en oplossingen is via deze link te vinden. Zij hebben daarmee onder andere innovatieve modulaire woningen ontwikkeld voor het herinrichten van de door Hurricane Sandy getroffen regio.

Stakeholders verbinden tijdens projectlevenscyclus
“De ‘Façade Design for Fabrication’-oplossing maakt eerder en sneller beslissen mogelijk door alle stakeholders tijdens de gehele projectlevenscyclus met elkaar te verbinden”, zegt Marty Doscher, Vice President AEC Industry bij Dassault Systèmes. “Daarmee kunnen zij namelijk sneller concepten verbeteren en uitwerken tot definitieve modellen en de productie van prefab bouwdelen voorbereiden. Onze software ondersteunt een datagestuurde planning en maakt de uitvoerbaarheid inzichtelijker, zodat verbeteringen zijn aan te brengen voordat de kostenconsequenties te groot worden.”

Opdrachtgever bij project betrekken
Het 3DEXPERIENCE-platform werkt niet alleen met een centraal 3D-gebouwmodel (BIM), maar biedt tevens functionaliteit om de opdrachtgever actief bij het project te betrekken. Daardoor krijgen alle bouwpartners sneller feedback om de uitvoering op schema te houden. Het is een businessplatform waarop bedrijven in de Architecture, Engineering en Construction (AEC) markt online kunnen samenwerken, vanaf de eerste ontwerpideeën tot en met de oplevering en onderhoudsperiode.

Meer informatie over ‘Façade Design for Fabrication’ en andere oplossingen van Dassault Systèmes voor de AEC-industrie zijn te vinden op: http://www.3ds.com/industries/architecture-engineering-construction/facade-design-for-fabrication/

Stadium Design is Completed_small

3dexperience platform with building planning_large

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: