Schneider Electric in top 10 Green Ranking 2014

Hoofddorp, 8 juli 2014 – Schneider Electric behaalde onlangs een tiende plaats op de World’s Green Ranking, een ranglijst van Newsweek in samenwerking met het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knight Capital. Tijdens het World Economic Forum begin dit jaar in het Zwitserse Davos werd het concern ook al erkend als koploper in de sector Industrie & Capital Goods. Vorig jaar ontving het concern de BREAAM-NL Excellent Score voor het hoofdkantoor in Hoofddorp.

Volgens Newsweek spelen bedrijven een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering en CO2-uitstoot. Om die reden riep Newsweek samen met onderzoeksbureau Corporate Knight Capital de Green Ranking in het leven. Onlangs behaalde Schneider Electric de tiende plaats in deze Green Ranking over 2014.

Transparant
Grotere internationale bedrijven begrijpen steeds beter dat transparantie over hun CO2-uitstoot, afval, water- en energieverbruik belangrijk wordt. Dat concluderen de organisatoren van de Green Ranking 2014 op basis van onderzoek. Van de 100 grootste Amerikaanse bedrijven, geeft inmiddels 88 procent inzicht in deze cijfers.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Corporate Knight Capital blijkt opnieuw dat het loont om te investeren in duurzame bedrijven. Iedere 100 dollar die werd geïnvesteerd in duurzame bedrijven leverde in de laatste vijf jaar 220 dollar op, tegen 160 dollar geïnvesteerd in een bedrijf uit S&P 500.

Indicatoren
De Green Ranking beoordeelt bedrijven op acht indicatoren: energie- en waterverbruik, CO2-uitstoot, afval, reputatie, koppeling van bonus aan duurzaamheidsprestaties, de duurzame opdracht van de Raad van Bestuur en het auditen van milieucijfers.

Data voor de Ranking wordt verkregen via jaarlijkse rapportages van bedrijven, duurzaamheidsrapportages en via cijfers van RepRisk, Bloomberg en de Carbon Disclosure Project. De Green Ranking wordt samengesteld door de Ranking Advisory Counsil.

‘De plaats in de top 10 van de Green Ranking geeft wederom aan dat het loont om een visie op duurzaamheid om te zetten in praktische daden’, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric. ‘Wij brengen duurzaamheid in praktijk, maar helpen ook onze resellers en klanten door kennis te delen. Transparantie van cijfers hoort daarbij.’

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: