Schneider Electric introduceert Altivar Process

Frequentieregelaar met geïntegreerde services
voor industriële applicaties

Hoofddorp, 21 juli 2014 – Schneider Electric kondigt de release aan van Altivar Process – een reeks frequentieregelaars voor procesapplicaties van 0.75 kW tot en met 1.5 MW. Het is de eerste frequentieregelaar op de markt met geïntegreerde intelligente services.

Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti lanceerde onlangs een rapport met de titel ‘De Vierde Industriële Revolutie, Things als link tussen tussen OT en IT’. In dit rapport beschrijven zij de vierde Industriële Revolutie, de koppeling tussen fabrieksautomatisering, Operationele Technologie (OT) en Informatietechnologie (IT). Volgens Sogetti is het samengaan van OT en IT een belangrijke aanjager voor snelle veranderingen; intensieve klantinteractie, onderlinge samenwerking tussen machines en een compleet andere aanpak voor het onderhoud van apparaten.

De frequentieregelaar Altivar Process die Schneider Electric introduceert, brengt IT en OT samen. De regelaar is geschikt voor de water-, olie- en gassector en de voedingsindustrie. De gekoppelde services maken optimalisatie van bedrijfsvoering en -processen mogelijk door een beter life cycle asset management en een geoptimaliseerd energieverbruik.

Optimaal efficiënt
Altivar Process bewaakt de conditie van het systeem en de apparatuur. Hierdoor blijven applicaties draaien met optimale efficiëntie. In vergelijking met conventionele frequentieregelaars, levert de Altivar Process nog eens acht procent kostenreductie op. Dit is mogelijk dankzij een directe detectie van het efficiëntieverloop en door het waarnemen van het motorvermogen met een hoge nauwkeurigheid (minder dan vijf procent). Hierdoor kan het automatiseringssysteem aanpassingen direct doorvoeren. Daarnaast kan de Altivar Process stilstand van het systeem met twintig procent reduceren. Dit komt doordat de regelaar onderhoud beter voorspelt en doordat rapportage plaatsvindt via een gebruikersinterface met eenvoudig te begrijpen grafieken.

Procesinzicht
Operators kunnen Altivar Process volledig integreren in zowel architectuur- als business systemen, waardoor zij inzicht, transparantie en data verkrijgen op fabrieks- en outilage-niveau. Door middel van het geïntegreerde ethernet en de webserver krijgen gebruikers altijd en overal beveiligde toegang tot informatie. De webserver biedt gebruikers eveneens de mogelijkheid om informatie te selecteren die ze willen bekijken en opslaan (datalogging). KPI’s en alarmmeldingen worden automatisch bewaakt. Ook stuurt het systeem desgewenst een melding van elke onregelmatigheid van het proces naar de systeemoperatoren. Hierdoor kunnen preventieve maatregelen genomen worden.

Minder onderhoud
Het ontwerp van de Altivar Process is compact, modulair en flexibel. De regelaar past in elke applicatie en is eenvoudig te installeren en te integreren in nieuwe applicaties, retrofits of upgrades. Door deze compactheid, modulariteit en het lage gewicht wordt het beheer van reserveonderdelen eenvoudiger en is er minder tijd nodig voor reparaties. Zo kunnen bijvoorbeeld de koelventilatoren in vijf minuten worden gewisseld.

Gebruikers hebben direct toegang tot technische documentatie, ondersteuning en diagnose-informatie via hun mobiele apparatuur. Dit brengt onderhoud verder terug, verminderd stilstand en verbetert foutopsporing. Iedere foutmelding genereert een QR-code die verwijst naar ondersteuning. Op de frequentieregelaar geven QR-codes onmiddellijk toegang tot customer care centers en tot online foutopsporing.

Duurzame frequentieregelaar
Van de componenten van Altivar Process kan zeventig procent gerecycled worden. Componenten voldoen bovendien aan het “Green Premium” label, aan de Europese RoHS-richtlijn en REACH-regelgeving.

Jan-Willem Nijman, Vice President Industry Schneider Electric Nederland: “Dit product slaat de brug tussen OT en IT, waardoor bedrijfsvoering en -processen sneller kunnen verlopen. Services georiënteerde frequentieregelaars gaan verder dan traditionele frequentieregelaars. Altivar Process helpt TCO te realiseren en Overall Equipment Effectiveness (OEE) te verbeteren.’

Meer informatie over Altivar Process vindt u hier.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: