Ben jij klaar voor marketing in 2020?

Voorheen hield de marketingafdeling zich jaarlijks bezig met het bedenken en uitvoeren van campagnes en met het evalueren daarvan, om te bepalen of dit tot de gewenste resultaten had geleid. Maar een jaar vooruit plannen werkt inmiddels niet meer.

Elke dag ontvangen consumenten een zeer grote stroom aan informatie, zoals reclame-uitingen via het internet, de tv en in magazines of via billboards. Deze informatie nemen ze niet in alle gevallen op dezelfde manier tot zich. Relevantie speelt daarin een essentiële rol. Is de communicatie relevant voor hun, dan is de kans veel groter dat de consument de content herkent, verwerkt, en er actie op onderneemt. Dus niet alleen de hoeveelheid informatie neemt in rap tempo toe, ook de manier waarop consumenten er vervolgens mee omgaan. Zo zijn Facebook en Twitter wellicht voor veel bedrijven nog relatief nieuwe communicatiekanalen, maar ze zijn nu al minder populair onder jonge gebruikers.

Marketeers zullen daarom te allen tijde rekening moeten houden met dit continu veranderende landschap, willen zij blijvend een bijdrage kunnen leveren aan het succes en de groei van hun organisatie. Nog slimmer is het om vooruit te denken: hoe ziet de marketingafdeling er in 2020 uit, afgaande op de huidige ontwikkelingen? Voorspellingen voor de toekomst maken het immers mogelijk tijdig de juiste strategie te bepalen.

Lees de hele blog op MarketingOnline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: