Dassault Systèmes rapporteert sterke tweede kwartaalresultaten

Maarssen, 11 augustus 2014 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft onlangs de resultaten over het tweede kwartaal van 2014 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met 10 procent, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013, naar € 556,8 miljoen. Die groei komt door 7 procent hogere omzet uit de verkoop van softwarelicenties en door 33 procent meer omzet uit services en andere inkomsten (IFRS en percentages gebaseerd op constante valuta). Regionaal gezien groeiden zowel Amerika als Europa sterk, met respectievelijk 14 procent en 13 procent. Tevens maakte het bedrijf de acquisitie van Quintiq bekend, de uit Nederland afkomstige specialist in planningssoftware en supply chain-optimalisatie.
 
Groeiende markten en merken
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Vanuit verschillende invalshoeken is de progressie van onze groei te zien, afkomstig van toenemende investeringsbehoeften bij klanten in vooral de transportation & mobility en high-tech marktsectoren. Maar ook de sterk presterende merken CATIA en SIMULIA groeiden met dubbele cijfers. Tenslotte hebben onze inspanningen voor het versterken van de verkoopkanalen en de strategische gesprekken met zowel bestaande als nieuwe klanten bijgedragen aan de gerealiseerde groei.”

Acquisities en merkintroductie
“In het tweede kwartaal hebben wij onze merken versterkt en de bedrijfsstrategie verder ingevuld met twee acquisities”, vervolgt Charlès. “Op 24 juli is de overname van Quintiq bekendgemaakt, die logistieke en supply chain management oplossingen toevoegen aan het DELMIA-merk en de businessoptimalisatie capaciteit van het 3DEXPERIENCE-platform versterken. Verder is het SIMULIA-merk uitgebreid met de software van SIMPACK, technologisch marktleider in multi-body simulaties. Tenslotte introduceerden we het nieuwe merk BIOVIA voor de life & material sciences markt. Daarmee bieden wij klanten oplossingen en een samenwerkingsplatform voor wetenschappelijke innovaties, op basis van onze investeringen in Accelrys en biologische intelligentie.

Over Dassault Systèmes  
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, BIOVIA, 3DSWYM, 3DXCITE en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: