Dassault Systèmes introduceert SolidWorks educatieve versie 2014-2015

Ruim honderdduizend gecertificeerde educatieve SolidWorks-gebruikers

Maarssen, 18 augustus 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert de SolidWorks educatieve versie 2014-2015. Deze bevat een groot aantal toevoegingen voor zowel studenten als docenten, voor 3D-ontwerpen en -simuleren, elektrotechnisch ontwerpen, Product Data Management (PDM) en technische communicatie. Ook is deze SolidWorks-editie verder geïntegreerd met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes.

Ruim honderdduizend gecertificeerde educatieve gebruikers
Steeds meer docenten en studenten vinden het belangrijk om hun SolidWorks-kennis en -ervaring te certificeren, voor de erkenning daarvan door toekomstige werkgevers. Daarom zijn er wereldwijd inmiddels al ruim honderdduizend gecertificeerde educatieve gebruikers. “De wereld heeft veel engineers, innovators en ontwerpmanagers nodig”, zegt Bertrand Sicot, CEO SolidWorks bij Dassault Systèmes. “Daarom zijn wij nauw betrokken bij de technische en wetenschappelijke opleidingen die onze toekomstige innovators en leiders voortbrengen. Uit de educatieve SolidWorks-gemeenschap komen veel talenten voort, zoals de Nederlander Boyan Slat, met zijn Ocean Cleanup concept.      

Samenvatting nieuwe mogelijkheden
De geïntegreerde educatieve SolidWorks 2014-2015 applicaties bevatten veel nieuwe tools en mogelijkheden. Die helpen docenten de efficiency van het lesgeven te verbeteren en verkorten voor studenten zowel het ontwerpproces als hun leercurve. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Lesplannen en richtlijnen gebaseerd op het STEM-curriculum (Science, Technology, Engineering & Mathematics)
  • Bibliotheken voor het assembleren van robotmodellen (FIRST robotics en platformen als LEGO en TETRIX)
  • SolidWorks Simulation Premium voor interactieve eindige elementenanalyses
  • Path Dimension, een schetsfunctie om kettingen en riemen voor robots te ontwerpen
  • Curve-Driven Patterns, voor het sneller ontwerpen van repeterende patronen, zoals in kettingen en buizenstelsels
  • Assembly Explode, voor het duidelijker communiceren op tekeningen en in animaties uit welke componenten, producten en systemen zijn samengesteld
  • SolidWorks Electrical, een applicatie die als optie wordt verkocht, is volledig geïntegreerd in de educatieve versie van het programma. Daardoor kunnen studenten die engineering, robotica of andere disciplines studeren, starten met elektrische schema’s in 2D en doorwerken tot en met het 3D-routeren van kabels en goten.

Meer informatie over de nieuwe educatieve versie van SolidWorks, certificeringmogelijkheden en licenties is te vinden op: http://www.solidworks.com/edulaunch/overview.htm

Over Dassault Systèmes   
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: