Dassault Systèmes introduceert BIOVIA: Accelrys en BioPLM ondersteund door het 3DEXPERIENCE-platform

Wetenschappelijke innovatie in het experience-tijdperk

Maarssen, 4 september 2014 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft het nieuwe merk BIOVIA geïntroduceerd. Daarin combineert het bedrijf de eigen software voor bio-intelligentie en het 3DEXPERIENCE-platform voor online samenwerken, met de applicaties voor life sciences en materiaalonderzoek van Accelrys. De Accelrys-oplossingen richten zich op het modelleren en simuleren van biologische, chemische en andere materialen, research- en samenwerkingsprojecten, laboratorium- en kwaliteitsmanagement en procesintelligentie. Dassault Systèmes heeft Accelrys in februari 2014 overgenomen.

BIOVIA
Dassault Systèmes BIOVIA-merk is nu het meest uitgebreide portfolio voor het modelleren, simuleren en produceren van biologische, chemische en andere materialen. Veel van de ruim tweeduizend bedrijven die hiermee werken, staan in de Fortune 500 lijst. Bijvoorbeeld Sanofi, Pfizer, GSK, AstraZeneca, Du Pont, Shell, BASF, P&G, Unilever en L’Oréal. BIOVIA biedt een combinatie van de nieuwste applicaties, services en content voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe materialen via het 3DEXPERIENCE-platform. Volgens de visie van Dassault Systèmes wordt BIOVIA een vernieuwende katalysator voor virtuele wetenschappelijke samenwerkingsomgevingen. Daarin kunnen klanten sneller nieuwe materialen en producten ontwikkelen en deze harmoniseren met de natuur en het leven.

Biosphere modelleren
De introductie van BIOVIA is een strategische mijlpaal voor Dassault Systèmes. “Onze eerdere R&D-programma’s op het gebied van life sciences en bio-intelligentie zijn voorlopers geweest voor de introductie van dit nieuwe merk”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “De integratie van de applicaties van Accelrys met het 3DEXPERIENCE-platform, creëert nieuwe samenwerkingsomgevingen voor het ontwikkelen van geavanceerde biologische, chemische en andere materiaalexperiences. BIOVIA maakt het mogelijk om onze hele biosphere te modelleren”. De geïntegreerde oplossing biedt onder andere functionaliteit voor online samenwerken, projectmanagement, hergebruik van content en informatie, traceerbaarheid en zowel applicaties als processen die nodig zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Zoals bij farmaceutische bedrijven, die voor de uitdaging staan om steeds sneller te innoveren en nieuwe medicijnen te ontdekken.

Wetenschappelijke innovatiecyclus optimaliseren
“Accelrys wil klanten oplossingen en tools leveren waarmee zij hun wetenschappelijke innovatiecyclus kunnen optimaliseren”, zegt Dick Slansky, senior analist PLM & Industry bij ARC Advisory Group. Vanaf de ontdekking tot en met het commercialiseren. “Na de acquisitie door Dassault Systèmes is het wetenschappelijke innovatieplatform van Accelrys toegevoegd aan de moleculaire chemiefunctionaliteit voor zowel de life sciences markt, als bedrijven die consumentenproducten ontwikkelen. “Het is onze ambitie om de wetenschap en het bedrijfsleven alle apps te leveren die nodig zijn om de gehele biosphere te modelleren”, zegt Max Carnecchia, CEO van BIOVIA bij Dassault Systèmes. “BIOVIA is een innovatieoplossing die bedrijfsbreed kan worden toegepast, met een systematische samenwerkingsaanpak en zowel geavanceerde functionaliteit voor modelleren en simuleren, als laboratorium- en kwaliteitsmanagement”.

Ontwikkeling nieuwe materialen
Behalve innovatieve bedrijven in de farmacie en biotechnologie, gebruiken ook productiebedrijven als Boeing, Toyota en Samsung BIOVIA voor hun onderzoek en de marktintroductie van nieuwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan slimme coatings, lichtere en sterkere composieten en duurzamere materialen. Deze bedrijven benaderen materialen steeds meer als een variabele in plaats van een beperking. Daardoor is het uiteraard belangrijk dat ook informatie over de moleculaire samenstelling van producten in de hele supply chain te managen is. Verder dwingt de industrialisering van R&D, productontwikkeling en productieprocessen bedrijven om met een geïntegreerd businessplatform te gaan werken, waarin alle informatiesoorten op vertrouwelijke wijze te delen en te gebruiken zijn. “Gebruikers van PLM-software met een focus op commercialisering en productintroductie krijgen te maken met R&D-tools die hun innovatie- en multichannel-kansen vergroten”, schreef Michael Shanler, Research Director bij Gartner. Meer daarover is te lezen in zijn rapport G00262297, met als titel ‘Dassault Adds Scientific and Lab Informatics Power with Accelrys’.

Meer informatie over BIOVIA is te vinden op: www.3ds.com/biovia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: