IBA stroomlijnt ontwikkeling oplossingen voor kankerbehandeling met Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform

Maarssen, 8 september 2014 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat Ion Beam Applications SA (IBA), ontwikkelaar van medische apparatuur voor kankerbehandeling, de ‘Licensed to Cure for Medical Device’-oplossing heeft geselecteerd. Dit is een speciale oplossing voor ontwikkelaars en fabrikanten van medische apparatuur, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform en de V6-architectuur van Dassault Systèmes. IBA gaat met ‘Licensed to Cure for Medical Device’ het totale ontwikkelingsproces van nieuwe medische apparatuur ondersteunen en optimaliseren.

Ontwikkeling versnellen met standaardisatie
Ontwikkelaars van medische apparatuur staan voor de uitdaging om sneller in te spelen op veranderende medische behoeften van een groeiende wereldbevolking. Daarnaast moeten ze ook rekening houden met de toenemende nationale en internationale regelgeving. Daarom wil IBA de arbeidsintensieve ‘engineering-to-order’ bedrijfsprocessen omzetten in een gestandaardiseerde gezamenlijke ontwikkelingsaanpak. Met als resultaat een uitgebreidere serie apparatuur die klaar is om snel te produceren en al zo goed mogelijk aansluit bij de complexe klantbehoeften.

Licensed to Cure for Medical Device
Via ‘Licensed to Cure for Medical Device’ krijgen de wereldwijd samenwerkende teams van IBA centrale toegang tot de meest actuele ontwerpen en alle benodigde informatie over regelgeving en kwaliteit, om de compliancy te kunnen waarborgen. Medewerkers zijn daardoor minder tijd kwijt met het zoeken naar beschikbare productinformatie als ze moeten reageren op informatieverzoeken van de overheid en andere instanties. IBA heeft het informatiegebruik ook volledig traceerbaar gemaakt om de bescherming van haar intellectuele eigendommen te verbeteren. Dat helpt ze hun voorsprong op andere producenten van medische apparatuur te behouden.

Uniforme ontwikkelomgeving
“Met Licensed to Cure for Medical Device hebben wij een uniforme ontwikkelomgeving, waarin alle informatie, processen en methodes zijn vastgelegd voor efficiënter hergebruik”, zegt Thomas Canon, PLM Program Manager bij IBA. “Daarmee verhogen wij de productiviteit van alle opvolgende bedrijfsprocessen”.

“Ontwikkelaars van medische apparatuur hebben een dubbele verantwoordelijkheid: richting patiënten om innovatieve behandeloplossingen te ontwikkelen en naar toezichthouders om ervoor te zorgen dat nieuwe apparatuur voldoet aan de regelgeving en kwaliteitsnormen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Corporate Strategy, Industry en Marketing bij Dassault Systèmes. “De geïntegreerde ‘Licensed to Cure for Medical Device’ industriegerichte oplossing biedt bedrijven in de life sciences-markt de kans om sneller te reageren op de behoeften van artsen en daardoor ook patiënten sneller toegang te geven tot nieuwe therapieën.”

Meer informatie over de Dassault Systèmes oplossingen voor de life sciences markt is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/life-sciences/.


Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: