Voorspel de klant van de toekomst

29 september 2014Zouden we morgen nog buiten kunnen barbecueën? We willen allemaal graag weten waar we aan toe zijn. Vooral als het gaat om het weer. Daarom raadplegen veel mensen Buienradar en het veertiendaagse weerbericht. Dit is al een toepassing van predictive analytics.

“Alhoewel deze vorm van analytics heel gebruikelijk is in het dagelijkse leven, maakt het bedrijfsleven hier nog weinig gebruik van,” zegt Mark Raben, Head of Customer Innovations bij SAP in Nederland. “En dat is een gemiste kans.”  Uit onderzoek van Data Warehousing Institute (TDWI) blijkt dat slechts twintig procent van de organisaties predictive analytics gebruikt. Toch vindt 61 procent van de organisaties predictive analytics belangrijk om in te investeren volgens het onderzoek van Loudhouse Consultancy. “Meestal willen ze nog binnen vijf jaar omdat bedrijven zien dat er steeds betere computerkracht, in-memory computing, gebruiksvriendelijke software is en ze hebben zicht op kansen en mogelijkheden.”

Lees het hele artikel op Managersonline.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: