WatchGuard Dimension Policy Map detecteert configuratiefouten in firewalls

Den Haag, 1 oktober 2014 – WatchGuard Technologies, leverancier van geïntegreerde security platforms, heeft zijn oplossing voor network security visibility, Dimension, uitgebreid met een aantal nieuwe features. De meest opvallende is interactieve, geïntegreerde policy mapping voor Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) appliances.
Dimension Policy Map geeft diepgaand inzicht in de traffic binnen het gehele netwerk en het effect van de geconfigureerde policies daarop. Tevens biedt het de mogelijkheid om snel te filteren en te downdrillen voor aanvullende details en analyse.

In firewalls draait alles om security policy’s. Volgens een rapport van Verizon uit 2014 bestaat er een sterke correlatie tussen een slecht geconfigureerde firewall en de waarschijnlijkheid van een lek in de security.
Dimension Policy Map verzamelt de meest uiteenlopende informatie over policies, interfaces, applicaties en gerelateerde traffic. Vervolgens visualiseert de software de gegevens op een eenvoudig, intuïtief en interactief dashboard. Organisaties kunnen dit onder meer gebruiken voor audits van policy’s, voor het vinden van actieve en verkeerd geconfigureerde policies en voor het opsporen van ongewone trafficpatronen. Daarnaast kunnen ze ermee zien of de firewall policy’s of veranderingen in de configuratie daarvan het beoogde effect hebben op trafficpatronen.

“Security policies vormen het brein van een firewall en bepalen de effectiviteit van elke configuratie. Dat heeft directe impact op de netwerkbeveiliging van onze klanten,” zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. “Gegeven de enorme, wereldwijde belangstelling voor Dimension, lag daar de mogelijkheid bij uitstek om het security management van onze klanten te verbeteren. Dat doen we door netwerkbeheerders een krachtige tool te geven voor het visualiseren van policy analyses, die direct inzicht geven in de werking van de policies en de effecten op het netwerk en de gebruikers.”

Naast Policy Map bevat de meest recente update van Dimension een scala aan rapportagemogelijkheden, een nieuw dashboard met informatie over zero-day malware, details over websitebezoek en traffic, uitgebreide navigatie, en certificatiemanagement. Dimension wordt gratis meegeleverd op elk WatchGuard UTM- of NGFW-platform.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

keyboard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: