AKKA en Dassault Systèmes gaan samen innoveren

Ontwikkeling zelfrijdende auto Link & Go met 3DEXPERIENCE-platform

Maarssen, 8 oktober 2014Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM) en AKKA Technologies hebben een strategische samenwerking bekendgemaakt voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. AKKA Technologies is een Europese consultancygroep op het gebied van engineering en technologie. Bewust geworden van de gezamenlijke innovatiekracht hebben Maurice Ricci, CEO van AKKA Technologies, en Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes, besloten om samen invulling te geven aan de uitdagingen van de snel ontwikkelende mobiliteitsmarkt. De partners gaan engineeringservices en -oplossingen leveren aan de wereldwijde automobielindustrie. Het ontwikkelen van slimme zelfrijdende auto’s is één van de 34 projecten van het ‘New Face of the Industry’ innovatieprogramma van de Franse regering.

Slimme zelfrijdende auto’s en infrastructuur
AKKA Technologies en Dassault Systèmes hebben dezelfde drive om oplossingen te bedenken voor de behoefte aan meer verbondenheid, cloud-gebaseerde voertuigservices en klantbeleving als primaire bedrijfsdoelstelling. Slimme auto’s zonder bestuurder zijn een mooi voorbeeld van zo’n cloud-gebaseerde klantbeleving. Voor AKKA Technologies betekent dat het verder ontwikkelen van de zelfrijdende conceptauto Link & Go. Voor Dassault Systèmes betekent dit het beschikbaar stellen van het 3DEXPERIENCE-businessplatform aan AKKA en andere bedrijven in de mobiliteit- en transportindustrie.

Link & Go
De ontwerpers en ingenieurs van AKKA Technologies gaan het 3DEXPERIENCE-platform gebruiken om de volgende generatie van hun zelfrijdende conceptauto Link & Go te ontwikkelen. Zij gebruiken de Dassault Systèmes-applicaties voor het bedenken, ontwerpen, ontwikkelen, simuleren en valideren, in een cloud-gebaseerde samenwerkingsomgeving. Het nieuwe partnership helpt hen om de ontwikkeling te versnellen en technische verbeteringen op het gebied van klantspecifieke zelf aan te passen services toe te voegen. Door hun nieuwe voertuigontwikkelomgeving te baseren op het 3DEXPERIENCE-platform, krijgen de engineers van AKKA Technologies ook meer inzicht en grip op het projectmanagement. Verder moedigt die omgeving hen aan om nieuwe technieken en processen toe te passen, beschikbare kennis te delen en zowel multicultureel als globaal beter samen te werken.

Businesstransformatie
“Deze samenwerking is een technische ontwikkeling die leidt tot het creëren van nieuwe services voor een steeds meer verbonden wereld en het beter benutten van de creativiteit en het vakmanschap van onze engineers”, zegt Maurice Ricci. “De uitdagingen om nieuwe mobiliteitservaringen voor de toekomst te creëren gaan de industrie volledig transformeren”, vult Bernard Charlès aan. “Hoe ziet een autobeleving eruit als je deze integreert met de cloud, infotainment, navigatie, GPS en nog meer te ontwikkelen services? Via deze samenwerking gaan wij die vragen beantwoorden, het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s en de bijbehorende infrastructuur ondersteunen en tevens de connectiviteit met slimme steden van de toekomst.”

Over Link & Go, de zelfrijdende slimme conceptauto van AKKA
De Link & Go kan zowel autonoom als met een bestuurder rijden en bevat een compleet nieuwe aanpak met betrekking tot interieurergonomie, robotica en high-tech toepassingen ter ondersteuning van de cloud & big data. Het doel is dit voertuig te vermengen met zijn stedelijke omgeving. Omgeven door cognitieve intelligentie staat de gebruiker volledig centraal binnen dit bijzondere innovatieproject. Een slimme auto communiceert met de directe omgeving, met andere voertuigen en de gebruiker, om gepersonaliseerde services te kunnen leveren voor verschillende profielen.

Akka_Dassault Systemes_LG_PressReleaseOver AKKA Technologies
AKKA Technologies is een Europese consultancygroep gespecialiseerd in engineering en technologie. Het bedrijf ondersteunt grote industriële klanten en serviceverleners tijdens alle fasen van hun projecten. Vanaf de R&D en ontwerpstudies, tot en met de industriële productie. Dankzij hun expertise in een aantal complementaire vakgebieden kunnen de engineers van AKKA Technologies toegevoegde waarde leveren aan klanten in elke markt. Waaronder de defensie-, vliegtuig- en ruimtevaartindustrie, automobielsector, consumentenelektronica, telecommunicatie, chemie, farmacie, staalindustrie, energiesector, rail & maritiem vervoer en de servicesector.

Meer informatie is te vinden op www.akka.eu

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3DVIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: