Schneider Electric Leader in Magic Quadrant van Gartner

Hoofddorp, 9 oktober 2014 – Schneider Electric is uitgeroepen tot ‘Leader’ in het Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het gaat concreet om de oplossing StruxureWare for Data Centers: een softwaresuite voor het beheren van de infrastructuur in een datacenter.

De leiderspositie is te danken aan de geavanceerde mogelijkheden van StruxureWare for Data Centers. Organisaties kunnen met de oplossing niet alleen facilitaire zaken zoals energie, koeling en beveiliging beheren, maar ook een brug slaan naar het IT-beheer.

In ontwikkeling
De ontwikkeling van StruxureWare for Data Centers staat niet stil. Eerder dit jaar kondigde Schneider Electric een partnerschap aan met Vigilent for Data Center Operation: Cooling Optimize. Deze module kan automatisch issues met de temperatuur van luchtstromen verhelpen.

Ook integreerde Schneider Electric eerder dit jaar hun oplossing met HP’s Universal Configuration Management Database. Deze integratie verbetert de communicatie tussen IT Service Management (ITSM) met DCIM-platforms, waardoor een samenhangender beheer van datacenter-assets mogelijk is.

Bovendien is onlangs de nieuwe versie v7.4 verschenen. Deze maakt onder andere co-locatiebeheer mogelijk en integreert met bestaande DCIM-oplossingen.

Volwassen
‘Wij geloven dat het Magic Quadrant voor DCIM bewijst dat deze markt volwassen aan het worden. Organisaties hebben immers steeds meer behoefte aan transparantie’, zegt Paul Bron, Schneider Electric’s vice-president IT Business voor Nederland.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.www.schneider-electric.nl 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: