Shell zet SAP HANA in voor efficiënter put- en reservoirbeheer

‘s-Hertogenbosch, 9 oktober 2014

Shell ontwikkelt samen met SAP een efficiënter systeem voor put- en reservoirbeheer. Het systeem werkt op basis van SAP HANA.De in-memory-technologie van SAP HANA moet de prestaties van de bestaande applicaties naar een aanzienlijk hoger niveau tillen. Samen met nieuwe best practices moet dat het facility management van Shell een flinke performance-verbetering geven tegen een lagere TCO.

Het systeem integreert en combineert informatie uit meer dan twintig bronnen in SAP HANA. De front-end wordt ingericht met SAP BusinessObjects Design Studio, een intuïtief, HTML5-gebaseerd systeem. Het biedt functies als interactieve kaarten, realtime rapportages en geavanceerde grafieken.

Vijfjarige samenwerking
De nieuwe oplossing is het eerste concrete resultaat van de samenwerking die de twee bedrijven begin deze zomer zijn gestart. Gedurende een periode van vijf jaar gaan Shell en SAP samenwerken aan diverse efficiënte oplossingen en innovaties.

Co-innovatie
‘Door te co-innoveren met onze klanten zien we de directe impact van onze oplossingen in de praktijk’, zegt Caspar Joustra, algemeen directeur bij SAP. ‘Klanten zoals Shell kunnen profiteren van de mogelijkheden die SAP HANA biedt.’ Ook Shell erkent de krachtige mogelijkheden van dit platform voor onder andere analytics en procesbeheer.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 261.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op http://www.sap.com/netherlands.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: