Vijf stappen voor een betere customer experience

Een goede customer experience leidt tot meer herhaalaankopen, blijkt uit recent onderzoek van Forrester. De klanten zijn immers loyaler. Maar het realiseren van een zo goed mogelijke klantbeleving is een complex proces. De bestaande bedrijfsstructuur, hiërarchie en bedrijfscultuur vormen dikwijls een groot obstakel. Daarom hierbij vijf belangrijke stappen voor het verbeteren van de customer experience.

1. Gebruik bestaande informatie

Het is van essentieel belang te weten wie je klanten nu eigenlijk zijn. Wat zijn hun verwachtingen en wat zijn hun echte behoeften? De antwoorden op deze vragen leveren je waardevolle informatie. De data zijn vaak al binnen een organisatie aanwezig. De gegevens hoeven alleen op een andere manier gecombineerd of geanalyseerd te worden. Hiermee kom je tot nieuwe inzichten.

Wensen van de klant die eerder niet zichtbaar waren, kunnen aan de oppervlakte komen zodat organisaties heel gericht een nieuwe service of oplossing kunnen introduceren. Met behulp van het analyseren van zowel small als big data kun je je klanten tegemoetkomen en hun verwachtingen overtreffen. Je zet de klant écht centraal, daardoor stijgt de klantbeleving.

Lees alle tips van Ingeborg van Beusekom van SAP Nederland op Marketingfacts

Winkelstraat - customer experience

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: