SAP en Esri versterken samenwerking rond location-based analytics

Rotterdam, 13 oktober 2014 – Om het gebruik van location-based analytics verder te verbeteren, zijn SAP en Esri een nieuwe samenwerking aangegaan. Beide partijen hebben een integratie tot stand gebracht tussen diverse SAP oplossingen, waaronder HANA, met de ArcGIS-applicaties en kaarttechnologie van Esri.

Location-based analytics is sterk in opkomst. Businessmanagers en GIS-gebruikers kunnen betere beslissingen nemen als zij snel en efficiënt inzicht hebben in de geografische kenmerken van hun bedrijfsgegevens. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld zien hoe verkopen of service-aanvragen van klanten verspreid zijn over regio’s of locaties, waar zich nieuwe omzetkansen voordoen en hoe de marges op verkochte producten of diensten zich geografisch verhouden. Grote hoeveelheden data kunnen op deze manier zeer snel worden geanalyseerd. De resultaten van deze geografische analyses kunnen vervolgens worden weergegeven in een digitale kaart.

Real-time inzicht in ruimtelijke aspecten
De nieuwe samenwerking tussen Esri en SAP maakt het mogelijk om ruimtelijke gegevens zeer snel te verwerken en analyseren door SAP HANA. Gebruikers kunnen de data vervolgens ontsluiten en visualiseren in Esri’s ArcGIS. Hiermee krijgen zij real-time inzicht in de ruimtelijke aspecten van hun zakelijke gegevens, zodat zij complexe vraagstukken eenvoudiger kunnen oplossen.

Collaboration
De nu aangekondigde samenwerking voorziet gebruikers van een self-service aanpak om inzicht te krijgen in de ruimtelijke aspecten van business-gegevens. Daarnaast kunnen gebruikers direct vanuit de opgebouwde digitale kaart met elkaar samenwerken en informatie met elkaar delen (collaboration). Om snel en efficiënt dit soort voor location-based analytics bedoelde applicaties te kunnen bouwen, hebben SAP en Esri bovendien speciaal voor SAP HANA bestemde developer-software uitgebracht. Deze is beschikbaar via de SAP HANA Marketplace.

Integraties
De nu aangekondigde oplossingen integeren ArcGIS Online met SAP HANA, SAP BusinessObjects BI-platform, SAP Asset, SAP Real Estate Management en SAP Lumira. Tot slot integreren beide bedrijven Esri ArcGIS met het SAP Mobile Platform. Hierdoor kunnen nu ook mobiele werkers gebruikmaken van location-based analytics, terwijl zij onderweg zijn of op locatie bij een klant werkzaamheden verrichten.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 261.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op http://www.sap.com/netherlands.

Over Esri
Esri vormt al meer dan 40 jaar een wereldwijd netwerk, dat nog steeds groeit. Als innovatief marktleider in geografische informatiesystemen zijn zij hét bedrijf waar al meer dan 300.000 organisaties op bouwen. Ruim 1 miljoen gebruikers werken succesvol met hun stabiele en op open standaarden gebaseerde technologie voor ruimtelijke visualisatie en analyse.

Nederlandse bedrijven en organisaties die hun vertrouwen in Esri en haar partners stellen, opereren in uiteenlopende branches, zoals de Overheid (lokaal, regionaal en landelijk), Water & Elektriciteit, Bouw & Infra, Olie & Gas en Financiële & Zakelijke Dienstverlening. Hun branchekennis, proceservaring en oplossingen versterken de continuïteit van uw organisatiebrede informatiehuishouding.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: