Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2015

Ontwerpen in het experience-tijdperk: toegang tot het 3DEXPERIENCE-platform en verbeteringen die de gebruikersproductiviteit en bedrijfsprocessen optimaliseren

SOLIDWORKS 2015

Maarssen, 16 oktober 2014 Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert SOLIDWORKS 2015, de nieuwste versie van het succesvolle portfolio 3D-ontwerpapplicaties van deze softwareleverancier. Met SOLIDWORKS 2015 krijgen de gebruikers onder andere toegang tot cloud-gebaseerde functionaliteit, meer mogelijkheden voor het verbeteren van de productiviteit en processen en kunnen zij hun operationele kosten verlagen. SOLIDWORKS 2015 is direct leverbaar via de SOLIDWORKS-partners van Dassault Systèmes.

3DEXPERIENCE-platform
SOLIDWORKS 2015 biedt uitgebreide functionaliteit voor alle fasen van het ontwikkelingsproces. De oplossing brengt een intuïtief te gebruiken geïntegreerde 3D-omgeving voor 3D-ontwerpen, simulatie, elektrisch ontwerpen, productdatamanagement en technische communicatie. Nieuw is de samenwerkingsfunctie die toegang biedt tot het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes en de toevoeging van cloud-gebaseerde functionaliteit. Daardoor kunnen ontwerpers en engineers eenvoudiger multidisciplinair samenwerken en zodoende hun ontwerpcyclus verkorten.

Verbeteringen voor diverse markten
Doordat SOLIDWORKS 2015 zowel de productiviteit als samenwerking verbetert, zijn innovatieve nieuwe producten nog sneller op de markt te brengen. Deze nieuwe versie bevat niet alleen een groot aantal door gebruikers gevraagde belangrijke verbeteringen, maar ook oplossingen die de toepasbaarheid verbreden naar andere marktsectoren. Bijvoorbeeld voor het eenvoudig optimaliseren van de esthetiek van kleding of andere consumentenproducten. Maar ook om bouwmaterieel, gebouwinfrastructuren en machines beter te kunnen ontwerpen en ontwikkelen.

Luisteren naar klanten
“Wij hebben goed naar ons klanten geluisterd en geanalyseerd hoe hun ontwerpbehoeften veranderen naarmate de business groeit”, zegt Bertrand Sicot, CEO SOLIDWORKS bij Dassault Systèmes. “Daarom hebben de gebruikersbehoeften centraal gestaan voor deze versie, waarin meer dan negentig procent van de nieuwe functionaliteit op hun verzoek is toegevoegd. Via de eveneens nieuwe toegang tot het 3DEXPERIENCE-platform, kunnen onze gebruikers hun SOLIDWORKS-desktopapplicaties verbinden met cloud-toepassingen en daarmee zowel nieuwe bedrijfsprocessen als 3DEXPERIENCES ontwikkelen. Zoals de SOLIDWORKS Industrial Design applicatie, die binnenkort beschikbaar komt. De introductie van SOLIDWORKS 2015 is een blauwdruk voor ons constante commitment richting alle gebruikers.”

Minder documentatie
“Gezien onze nadruk op het direct vanuit 3D-modellen aansturen van productieprocessen, is het belangrijk meer focus te gaan leggen op de modeldefinitie om de totale ontwerpcyclus te kunnen verkorten”, zegt Ryan Trulli, Mechanical Engineer bij GE Oil & Gas. “Met de SOLIDWORKS Model Based Definition kan het 3D-model alle dimensies en parameters bevatten die nodig zijn om het onderdeel te produceren. Daardoor hoeven wij minder documentatie te maken, hoeven er minder e-mails de wereld rond en zijn er na afloop van een project minder bestanden die gearchiveerd moeten worden.”

Belangrijkste SOLIDWORKS 2015 verbeteringen:
Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen in het SOLIDWORKS 2015 portfolio:

Dagelijkse productiviteitsverbeteringen

 • Focus op ontwerpen in plaats van modelleren – Met nieuwe functies die het vastleggen van de geometrie vereenvoudigen.
 • Sneller informatie delen – Betere totale performance, snellere analyses en gestroomlijnde toegang tot alle informatie, versnellen de besluitvorming en het ontwerpen.
 • Verbeterde gebruikerservaring – De verbeterde grafische interface geeft duidelijker inzicht in alle belangrijke informatie en helpt daardoor de focus bij het ontwerp te houden
 • Meerdere ontwerpscenario’s simuleren – Snel de effecten van verschillende belastingcombinaties op een model evalueren en de resultaten daarvan volgen.
 • MySolidWorks Standard – De nieuwe MySolidWorks Standard en Professional subscriptions bieden ruim honderd uur aan SOLIDWORKS trainingmaterialen en services om online bestanden te delen.

Werkprocessen optimaliseren

 • Samenwerken en delen – Met de eenvoudig toegankelijke sociale samenwerkingstools en online datamanagement van het 3DEXPERIENCE-platform, kunnen gebruikers zowel sneller ontwikkelen als beslissingen nemen.
 • SOLIDWORKS Treehouse – Deze top-down ontwerpaanpak via visuele samenstellingen, vereenvoudigt het managen van de productstructuur aan het begin van nieuwe ontwerpprojecten.
 • Web2 voor SOLIDWORKS Enterprise PDM – Door de toevoeging van mobiele connectiviteit hebben gebruikers voortaan overal en altijd toegang tot het PDM-systeem van hun bedrijf.

Lagere operationele kosten

 • SOLIDWORKS Model Based Definition – Een nieuwe methode om de communicatie tussen ontwerp- en productieteams te verbeteren, door het uitwisselen van alle informatie over het product en de productie via het 3D-model.
 • SOLIDWORKS Inspection – Het proces van documenteren is vereenvoudigd, waardoor gebruikers sneller alle voorgeschreven informatie kunnen vergelijken met geproduceerde onderdelen voor de benodigde kwaliteitscontrole.
 • SOLIDWORKS Electrical – Sneller elektrische schema’s ontwikkelen en deze integreren met het 3D-model, dit verbetert zowel de systeemintegratie als de kabelbescherming.
 • Uitgebreidere kostenanalyses – Gebruikers kunnen de kosten voor meer productiemethoden en werkzaamheden begroten, zoals lasverbindingen, plastics, gietstukken en 3D-printing.

Meer ontwerpuitdagingen oplossen

 • Verbeter de produceerbaarheid van producten met gekromde verbindingen – Automatisch uitslagen maken van 3D-modellen om mogelijke bottlenecks in het materiaal of de productie te ontdekken. Vooral geschikt voor gebruikers in de kleding- en schoenenindustrie, maar ook voor stofferingen en de scheepvaartindustrie.
 • Esthetica en toepasbaarheid van producten verbeteren – Met het creëren van asymmetrische doorsnedes van onderdelen, samenstellingen en oppervlakken, krijgen gebruikers in de high-tech, zorgsector en consumentengoederenmarkt meer flexibiliteit om ergonomischer en stijlvoller te ontwerpen.
 • Nauwkeurig machinecomponenten simuleren – Het nauwkeuriger ontwikkelen van bouwmaterieel en productiemachines met transportbanden, verbetert de toepasbaarheid daarvan.

Meer informatie over SOLIDWORKS 2015, inclusief videodemonstraties, is te vinden op: www.solidworks.com/launch.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3DVIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: