Dassault Systèmes en Outscale kondigen ISO security certificering voor Outscale Cloud aan

Compliancy met ISO/IEC 27001:2013 versnelt industrialisatie van de cloud

Corridors Outscale

 

Maarssen, 22 oktober 2014Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), en Outscale, maken bekend dat Outscale Cloud door BSI Group is gecertificeerd voor ISO/IEC 27001:2013. Outscale is een wereldwijde cloud services provider. De ontvangen certificering voor information security management systems compliancy geeft aan dat Outscale een cloudplatform levert dat voldoet aan de hoogste eisen voor informatiebeveiliging.

Ontworpen voor industriële toepassingen

De Outscale cloud-architectuur gaat veel verder dan alleen de dataopslag en de computercapaciteit die andere platformen bieden. Het is ontworpen voor industrieel gebruik met aanpasbare functies, waardoor maatwerk mogelijk is. Als onderdeel van haar aanbod, levert Outscale ook kritische interactieve applicaties voor simulatie en visualisatie van complexe elementen en datamanagement, waarbij de beveiliging en traceerbaarheid continu worden gewaarborgd. Van de initiële invoer tot aan de opslag en het operationele gebruik. Het platform houdt ook rekening met de beveiligingsvereisten en regelgeving voor lokale industriële processen.

3DEXPERIENCE-platform

Dassault Systèmes is een initiële investeerder in Outscale en gebruikt de services van het bedrijf voor haar cloudgebaseerde oplossingenportfolio. Dankzij de dynamische capaciteitsallocatie van Outscale kan Dassault Systèmes het 3DEXPERIENCE-platform 24/7 met de hoogste beschikbaarheidsgarantie wereldwijd aanbieden. Outscale is in 2010 in Frankrijk gestart en ontwikkeld door R&D-engineers volgens een globaal-lokaal concept. Voor bedrijven met een internationale klantenkring, die tevens moeten voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Het bedrijf heeft al ruim achthonderd klanten in Frankrijk en de Verenigde Staten en blijft haar werkzaamheden wereldwijd uitbreiden.

Virtuele omgeving zonder grenzen

“Het Internet is al vanaf het begin een internationale virtuele omgeving zonder grenzen”, zegt Laurent Seror, oprichter en president van Outscale. “Omdat cloud-toepassingen daar gebruik van maken, moeten vanuit bedrijfsoogpunt ook eisen op het gebied van beveiliging en lokale wet- en regelgeving worden gerespecteerd. Ons cloud-platform biedt duidelijkheid rondom beveiligingsvragen, via een op maat in te richten goed beveiligde architectuur, ontworpen om rekening te houden met lokale regelgeving.

Cloud services voor industriële toepassingen

“Sinds de oprichting van Outscale, door een voormalige manager van Dassault Systèmes, hebben beide bedrijven dezelfde visie”, zegt Bernard Charlès, president en CEO van Dassault Systèmes. “Een cloudproject dat een efficiënte en unieke architectuur biedt, met alle benodigde beveiliging en performance voor interactieve 3D-applicaties en grote volumes aan semantische data. Outscale levert de volgende generatie cloud services voor bedrijven die een uitgebreide en bijzonder goed beveiligde samenwerkingsomgeving zoeken, zoals mede is ontwikkeld voor de Europese ruimtevaartindustrie”.

Over Outscale
Outscale is in 2010 opgericht en wordt ondersteund door Dassault Systèmes. Het bedrijf levert zakelijke cloudservices, die voldoen aan de hoogst mogelijke prestatie- en kwaliteitseisen. Outscale is aanwezig in de belangrijkste datacenters in Europa, de Verenigde Staten en Azië en levert haar computercapaciteit wereldwijd. Meer informatie is te vinden op: www.outscale.us
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: