eBay: real-time conclusies uit 50 petabytes aan data

eBay heeft elke dag dertigduizend nieuwe websitebezoekers. Die bezoekers laten veel informatie achter. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten of dat er elke zes seconden een consument een nieuw paar schoenen koopt.

Dankzij de groeiende populariteit van de website is er steeds meer informatie beschikbaar. Dat is ook een knelpunt, want hoe kan eBay in een dataset van vijftig petabytes een belangrijk signaal vinden? Bijkomend probleem is dat niemand iets heeft aan een signaal dat vertelt dat een bepaald product een maand geleden populair was. Kortom, hoe krijgt eBay het dan toch voor elkaar om real-time trends te zien?

Klik hier om de hele van blog Jeffrey Raskeyn van SAP Nederland op Baaz te lezen

Jeffrey Raskeyn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: