Dassault Systèmes rapporteert sterke derde kwartaalresultaten

Maarssen, 28 oktober 2014 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het derde kwartaal van 2014 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met zestien procent, naar €562,1 miljoen. Die groei komt door dertien procent meer omzet uit de verkoop van softwarelicenties en 46 procent hogere omzet uit services en andere inkomsten (IFRS en gecorrigeerd naar constante valuta). De omzet uit nieuwe licenties steeg met 22 procent, waaraan vooral CATIA en ENOVIA sterk hebben bijgedragen.

Snelle implementatie nieuwe strategie
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Uit alle activiteiten in 2014 blijkt dat wij in een hoge versnelling onze strategie aan het implementeren zijn. Bijvoorbeeld met de introductie van het 3DEXPERIENCE-platform, het initiële cloud-aanbod en de marktgerichte Industry Solution Experiences. Verder hebben wij met meerdere kritische acquisities het toekomstige marktpotentieel substantieel uitgebreid. Ook het nieuwe merk BIOVIA vertegenwoordigt een belangrijke uitbreiding van onze kennis. Daarnaast biedt het kansen om ons te richten op de chemische en biologische markten en ontwikkeling van nieuwe materialen. Voor industriële bedrijven hebben wij door de overnames van Apriso en Quintiq nu een completere oplossing. Zowel voor het voorbereiden en digitaal simuleren van alle productieprocessen, als het plannen en optimaliseren ervan.”

Industry Solution Experiences
“Behalve op strategische versterkingen, richten wij ons ook op interne verbeteringen”, vervolgt Charlès. “Zoals de beslissing om Industry Solutions Experiences te ontwikkelen en te introduceren, die meerwaarde toevoegen aan de business en het perspectief van onze klanten. Deze hebben het afgelopen kwartaal al bijgedragen aan de hogere licentieverkopen aan grote klanten in veel landen, zowel in Azië, Noord-Amerika als een aantal Europese landen. Verder hebben onze strategische en operationele initiatieven ook geholpen om de marktpositie en het aanbod in verschillende markten te versterken. Waaronder in de lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, maakindustrie en high-tech.”


Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA en NETVIBES zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: