Zo krijg je big data in de boardroom

e hoeft het een IT’er nauwelijks uit te leggen: big data biedt ongekende mogelijkheden. Een datagedreven business heeft inzicht in doelgroep, in de handel, in KPI’s. Zo’n bedrijf is klaar voor de networked economy, kan beter anticiperen en neemt beslissingen die stoelen op cijfers en analyses. Maar hoe krijg je de directie overtuigd van de kracht en het nut van big data?

Laten we er niet omheen draaien. Wil je big data effectief inzetten, dan moet het bedrijf investeringen doen. Of het nu gaat om het plaatsen van sensoren op allerlei bedrijfs-assets, de uitrol van een in-memory platform of de uitrol van BI-toepassingen: die investeringen gaan verder dan een nieuwe laptop, een teamuitje of bureaustoel. Linksom of rechtsom zal er geld op tafel moeten komen, voor zowel IT-voorzieningen als voor menselijk kapitaal.

Precies daar wringt de schoen. Want voor die investeringen is het fiat van hogerop nodig. De C-level managers zullen overtuigd moeten worden van het nut van big data. Bovendien moeten zal men eventuele twijfel of angsten moeten wegnemen.

De beste manier om dat te doen is via een sterke business case. Hoe pak je dat slim aan?

Lees de hele blog van Jeffrey Raskeyn van SAP Nederland op AutomatiseringGids

Jeffrey Raskeyn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: