Customer journey in het digitale tijdperk

Vroeger was de customer journey vrij eenvoudig. Geef de klant aandacht, toon interesse, speel in op de behoefte en dan volgt de aankoop vanzelf. Oftewel, het welbekende AIDA-model (attention, interest, desire, action). Maar dit model stamt uit 1925. In bijna negentig jaar tijd hebben consumenten geleerd dit soort boodschappen te negeren. Daardoor veranderde de customer journey, met name de afgelopen twintig jaar. Hoe verleiden we nu de klant tot het doen van een aankoop?

Consumenten gaan mee met de tijd
Consumenten tonen steeds meer interesse in innovatieve producten en dienstverlening. Het duurde vijftien jaar voordat driekwart van de Nederlandse huishoudens een zwart-wittelevisie had en twaalf jaar voordat 78 procent over een internetaansluiting beschikte. De groei naar 20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen duurde echter slechts negen jaar en WhatsApp deed er vijf jaar over voordat 9 miljoen Nederlanders tekstberichten via deze chat-app verstuurden. Kortom, de wereld is sterk in beweging.

De hele blog van Mirjam Wamsteeker van T-Systems is te lezen op MarketingTribune

Mirjam Wamsteeker T-Systems

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: