Schneider Electric en ElectroProject sluiten partnership voor hoogspanning frequentieregelingen

Hoofddorp, 4 december 2014 – Schneider Electric en ElectroProject, business unit van Cofely, zijn een samenwerking aangegaan die is gericht op de zwaardere industrieën, de waterwereld, de olie- en gassector en energiebedrijven. Volgens beide organisaties is frequentieregeling van hoogspanningsmotoren de efficiency enabler voor deze branches. Denk hierbij aan het realiseren van substantiële energiebesparingen en het faciliteren van een flexibeler productieproces.

Bij de samenwerking gaat het om de frequentieregelaar Altivar 1200. Schneider Electric en ElectroProject kunnen potentiele gebruikers voorrekenen hoeveel energiebesparing zij met behulp van deze drive kunnen realiseren op hoogspanningsmotoren. Beide bedrijven hebben ervaren dat als organisaties de last op 80 procent van de maximale belasting regelen, de energiebesparing kan oplopen tot 50 procent. Ook zijn terugverdientijden van 7 maanden geen uitzondering. De Altivar is inzetbaar in elke toepassing; zowel voor nieuwe applicaties als voor retrofittoepassingen.

Plug & play

ElectroProject heeft onder andere voor Altivar 1200 van Schneider Electric gekozen, doordat deze frequentieregelaar relatief eenvoudig in een bestaande situatie geplaatst kan worden. Dat betekent dat er aanzienlijk minder tijd voor nodig is om de drive in gebruik te nemen. Ondernemingen hoeven het productieproces niet weken, maar slechts enkele dagen stil te leggen. Dankzij het plug & play-principe hoeven organisaties kabeltracés niet te wijzigen en is het niet noodzakelijk de bestaande motoren aan te passen.

‘Daarnaast levert Altivar geen extra motorgeluid op, hetgeen essentieel is voor onder meer gemalen en drinkwaterbedrijven’, zegt Marco Jonker, business unit manager van ElectroProject. ‘We hebben te maken met proven technologie, waarbij gebruik gemaakt wordt van laagspanning IGBT’s. We hebben dus geen speciale hoogspanningscomponenten nodig. Onze klanten zijn hiermee verzekerd van betrouwbare technologie.’

Betrouwbaarheid

De engineers en field engineers van ElectroProject zijn op het gebied van hoogspanning gecertificeerd, hetgeen ook een voorwaarde voor Schneider Electric is. Schneider Electric en ElectroProject hebben al eerder met elkaar samengewerkt bij een afvalverwerker waarvoor zij enkele Altivars hebben geleverd en in gebruik hebben gesteld.

‘ElectroProject is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in elektrische aandrijfsystemen. Voorheen richtten zij zich vooral op regelbare aandrijvingen in de laagspanning. Hier hebben zij veel kennis en ervaring opgedaan en een sterke marktpositie verworven. Bovendien hebben ze de juiste expertise als het gaat om toepassingen. Ze weten de componenten op de juiste manier onder te brengen bij organisaties. De overstap naar hoogspanning is dus relatief laag. Dat maakt ElectroProject tot een uitstekende partner’, zeg Jan Willem Nijman, Vice President Industry bij Schneider Electric.

Over Schneider Electric

Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2013 hebben ruim 150.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: